• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Tubakafirmad jätkavad reklaamimist

  House of Prince Eesti ASi direktor Indrek Jänes ütles, et 1997. aasta jooksul toimub neli reklaamikampaaniat kahele sigaretimargile. Kaks kampaaniat on veel toimumata.
  Indrek Jänes lisas, et reklaamikulutused poole aasta jooksul on 3 mln krooni.
  Philip Morrise tubakareklaami vahendab meediasse Alex Reklaami AS. Firma meediajuht Margit Enno ütles, et Philip Morrise tubakatoodete printmeediaks (trükireklaamiks) Eestis kulutatakse 3 mln krooni. Margit Enno ütles, et kampaaniaid on tulemas veel kaks, kuid kõige ulatuslikumalt kasutatakse püsivaid välireklaame.
  Swedish Match Eesti ASi turundusjuht Anu Brümmel ütles, et firma poliitika kohaselt ei saa ta turunduskulutusi avalikustada, kuid need on tõepoolest väga suured. Swedish Match Eesti ASi koostööpartneri, reklaamiagentuuri Zoom meediajuht Anneli Luikmel ütles, et aasta jooksul toimub tubakatootjal kokku kaheksa kampaaniat ning neist pooled on läbi.
  Margit Enno ütles, et on veel läbi kaalumata, kuidas toimitakse välireklaamiga müügikohtades. Ta lisas, et kindlasti võetakse ühendust juristidega ja otsitakse võimalusi seadust tõlgendada.
  Enno ütles, et Philip Morrise reklaamitaktika töötatakse välja Soomes või Saksamaal ning 1998. aastaks on see veel tegemata. Ta ütles, et juhul kui tuleb müügikohtadest eemaldada valguskastid, on see oluline tühiinvesteering, mille suurust on raske veel öelda. Ühe valguskasti maksumus on 2000 krooni, teatas ta.
  «Veel on üks võimalus, et eelarvesse arvestatakse ka trahv, aga see puudutab imagot. Vaevalt et firma tahab oma imagot alla lasta,» ütles Enno.
  Indrek Jänes nentis, et House of Prince'i peakorter töötab 1998. aasta reklaamitaktika välja lähiajal. Ta kinnitas, et võimalikud kulutused on välja arvutamata.
  Anu Brümmel ütles, et nad saatsid riigikogule järelepärimise seaduses toodud mõistete täpsustamiseks. Ta lisas, et järgmise aasta turundusplaan on tegemata, kuid vaevalt hakatakse reklaamikulusid kärpima.
  Reklaamile kavandatud summad kasutatakse näiteks müügitoetuseks, pakkus reklaamiagentuuri Vatson & Vatson tegevdirektor Rain Teimann.
  Seeläbi võivad oluliselt odavneda tubakatoodete vähemtuntud margid, rääkis ta. «Rumba, ainult viis krooni -- sellised reklaamid hakkavad tulema sigaretipakil. Pakend on väga hea meediakanal ja selle levik on väga suur,» ütles Teimann.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

TalTechi teadur: süsinikdioksiid tuleb kinni püüda
Kliimavõidujooksus aitab meid seni kasutamata tehnoloogia, kirjutab TalTechi vanemteadur Alla Šogenova.
Kliimavõidujooksus aitab meid seni kasutamata tehnoloogia, kirjutab TalTechi vanemteadur Alla Šogenova.
Ampler avas Berliinis uue peakorteri
Elektrijalgrattaid tootev Ampler Bikes avas uue peakorteri ja esinduspoe Berliinis ning on tulevikus osas positiivne, vahendab ettevõtte uudises.
Elektrijalgrattaid tootev Ampler Bikes avas uue peakorteri ja esinduspoe Berliinis ning on tulevikus osas positiivne, vahendab ettevõtte uudises.
Raadiohommikus: uue riskifondi miljonid, meelerahu ja politseinikud allilmas
Neljapäevases hommikuprogrammis teeme juttu endiste politseinike üllatavatest sidemetest allilmaga, mis paljastusid sajandi maffiaprotsessil. Osadest neist saate Äripäevast lugeda juba täna õhtul, osadest neljapäeva hommikul.
Neljapäevases hommikuprogrammis teeme juttu endiste politseinike üllatavatest sidemetest allilmaga, mis paljastusid sajandi maffiaprotsessil. Osadest neist saate Äripäevast lugeda juba täna õhtul, osadest neljapäeva hommikul.
Raadiohommikus: kust tuleb töökius ning kuidas peab maitsema veganpihv?
Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis räägitakse töökiusamisest, veganpihvidest ja lühirendiautode äri toimimisest raskete ilmaolude korral.
Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis räägitakse töökiusamisest, veganpihvidest ja lühirendiautode äri toimimisest raskete ilmaolude korral.