• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kuld langes 12 aasta madalaimale

  Neljapäeval, nädala viimasel tööpäeval, pärast tööhõive- ja palganäitajate avaldamist tõusid Wall Streeti aktsiad rekordkõrgustele. Dow Jonesi tööstuslik keskmine kerkis 100,43 punkti võrra 7895,81 punktini. Aastaga on Dow kasvanud 22,5 protsenti. Töötus kasvas 4,8 protsendilt mais (viimase 24 aasta madalaim) 5,0-le juunis, mis oli suurem prognoositust. Uute töökohtade ja tunnitasu kasv juunis oli veidi väiksem kui prognoositud. Tuginedes andmetele, järeldasid analüütikud, et USA majanduskasv püsib mõõdukana ning inflatsiooniline surve ei tugevne.
  Töötasunäitajad nõrgestasid dollarit jeeni suhtes nädala madalaimale kursile (113,24 USD/JPY), sest ollakse arvamusel, et inflatsioonilise surve tõttu ei tõsta USA föderaalresevid augustis intressimäärasid. Arvata võib, et sel aastal intressimäärasid enam üldse ei tõsteta.
  Saksa marga suhtes langes dollar reedel Euroopa turgudel neljapäevaselt 1,7566 DEMilt 1,748-le (13,98 kroonile). Dollari langust pehmendas veidi marga langus jeeni suhtes selle aasta peaaegu madalaimale kursile. Pärastlõunal dollar kogus ennast ja tõusis taas üle 1,75 DEMi (14,00 krooni) taseme. Reede õhtul oli dollari kurss 1,7565 DEMi ehk 14,05 krooni.
  Välismaine ostusurve tõstis Rootsi krooni 1,82 krooni tasemele. Veidi tõusis ka Soome mark, mille kurss reede õhtul oli 2,69 krooni.
  Austraalia keskpanga teade 167 tonni kulla müügist viis kulla hinna viimase 12 aasta madalaimale tasemele. Reedeõhtune fiksing oli 324,45 dollarit unts -- madalaim 1985. aasta detsembrist.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Coopi äripanganduse juht: kiire kohanemisvõime aitab Eesti ettevõtjatel “täiusliku tormi” üle elada
Tänavu esimeses kvartalis Eesti ja Euroopa majandust tabanud niinnimetatud täiuslik torm tõi kaasa korraliku ehmatuse. Samas näitavad kõik praegused märgid, et Eesti ettevõtjad on kiired kohanejad ning ka seekordse kriisi mõju jääb kardetust tagasihoidlikumaks, kirjutab Coop Panga äripanganduse juht Arko Kurtmann.
Tänavu esimeses kvartalis Eesti ja Euroopa majandust tabanud niinnimetatud täiuslik torm tõi kaasa korraliku ehmatuse. Samas näitavad kõik praegused märgid, et Eesti ettevõtjad on kiired kohanejad ning ka seekordse kriisi mõju jääb kardetust tagasihoidlikumaks, kirjutab Coop Panga äripanganduse juht Arko Kurtmann.
Twitteri aktsionäride koosolek võib lõppeda pauguga
Kolmapäevasel Twitteri aktsionäride koosolekul võib oodata "ilutulestikku" Tesla tegevjuhi Elon Muski ja Twitteri juhatuse vahel.
Kolmapäevasel Twitteri aktsionäride koosolekul võib oodata "ilutulestikku" Tesla tegevjuhi Elon Muski ja Twitteri juhatuse vahel.
Pea püsti, see on normaalne kriisiaeg
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Raadiohommikus: taristuehitusest investeerimise ja restoraniärini
Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis annavad tooni kinnisvara, julgeoleku, investeerimise, restoraniäri ja ehitusega seotud teemad.
Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis annavad tooni kinnisvara, julgeoleku, investeerimise, restoraniäri ja ehitusega seotud teemad.
Soome suurim maasikakasvataja palkab ukrainlaste asemele tailased
Soome suurim maasikakasvataja Koivistoinen Mansikkapaikka, mis on varasematel aastatel tuginenud Ukraina tööjõule, kasutab sel suvel Tai marjakorjajaid.
Soome suurim maasikakasvataja Koivistoinen Mansikkapaikka, mis on varasematel aastatel tuginenud Ukraina tööjõule, kasutab sel suvel Tai marjakorjajaid.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.