• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kuld langes 12 aasta madalaimale

  Neljapäeval, nädala viimasel tööpäeval, pärast tööhõive- ja palganäitajate avaldamist tõusid Wall Streeti aktsiad rekordkõrgustele. Dow Jonesi tööstuslik keskmine kerkis 100,43 punkti võrra 7895,81 punktini. Aastaga on Dow kasvanud 22,5 protsenti. Töötus kasvas 4,8 protsendilt mais (viimase 24 aasta madalaim) 5,0-le juunis, mis oli suurem prognoositust. Uute töökohtade ja tunnitasu kasv juunis oli veidi väiksem kui prognoositud. Tuginedes andmetele, järeldasid analüütikud, et USA majanduskasv püsib mõõdukana ning inflatsiooniline surve ei tugevne.
  Töötasunäitajad nõrgestasid dollarit jeeni suhtes nädala madalaimale kursile (113,24 USD/JPY), sest ollakse arvamusel, et inflatsioonilise surve tõttu ei tõsta USA föderaalresevid augustis intressimäärasid. Arvata võib, et sel aastal intressimäärasid enam üldse ei tõsteta.
  Saksa marga suhtes langes dollar reedel Euroopa turgudel neljapäevaselt 1,7566 DEMilt 1,748-le (13,98 kroonile). Dollari langust pehmendas veidi marga langus jeeni suhtes selle aasta peaaegu madalaimale kursile. Pärastlõunal dollar kogus ennast ja tõusis taas üle 1,75 DEMi (14,00 krooni) taseme. Reede õhtul oli dollari kurss 1,7565 DEMi ehk 14,05 krooni.
  Välismaine ostusurve tõstis Rootsi krooni 1,82 krooni tasemele. Veidi tõusis ka Soome mark, mille kurss reede õhtul oli 2,69 krooni.
  Austraalia keskpanga teade 167 tonni kulla müügist viis kulla hinna viimase 12 aasta madalaimale tasemele. Reedeõhtune fiksing oli 324,45 dollarit unts -- madalaim 1985. aasta detsembrist.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Triinu Järviste: kas Eesti haiglaid tohib piiramatult rahastada?
Euroopa Komisjon analüüsis hiljuti tehtud otsuses Eesti tervishoiusüsteemi rahastusmudelit ning andis hinnangu sellele, kas riik tohib haiglavõrgu arengukavas olevaid haiglaid erahaiglatele eelistada. Selle üle, mida riik ja omavalitsused komisjoni juhistest järeldama peaks ja kas erahaiglad peavad tõesti HVA haiglatele antud igasugust toetust pika näoga kõrvalt vaatama, arutleb advokaadibüroo TGS Baltic konkurentsiõiguse vandeadvokaat Triinu Järviste.
Euroopa Komisjon analüüsis hiljuti tehtud otsuses Eesti tervishoiusüsteemi rahastusmudelit ning andis hinnangu sellele, kas riik tohib haiglavõrgu arengukavas olevaid haiglaid erahaiglatele eelistada. Selle üle, mida riik ja omavalitsused komisjoni juhistest järeldama peaks ja kas erahaiglad peavad tõesti HVA haiglatele antud igasugust toetust pika näoga kõrvalt vaatama, arutleb advokaadibüroo TGS Baltic konkurentsiõiguse vandeadvokaat Triinu Järviste.
USA peamised indeksid punased
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: kaua tants kinnisvaraturul ja pinged tööturul veel kestavad?
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Andmekaitsele läbi sõrmede vaatamine maksab miljoneid
Korras andmekaitse ettevõtte sees tagab paremad partnerlussuhted ning tugevama positsiooni läbirääkimistelaua taga, samas kui probleemid võivad isegi tükk aega pärast nende likvideerimist tähendada mitme miljoni euro suurust trahvi.
Korras andmekaitse ettevõtte sees tagab paremad partnerlussuhted ning tugevama positsiooni läbirääkimistelaua taga, samas kui probleemid võivad isegi tükk aega pärast nende likvideerimist tähendada mitme miljoni euro suurust trahvi.