6. juuli 1997 kell 22:00

Söögikohtadelt ei maksa oodata liiga palju

Reisi planeerides tasub Rakvere turismiinfo punktiga maakonna söögikohtade suhtes nõu pidada, sest nende sellealastes nõuannetes ei pea pettuma.

Mõni söögikoht töötab vaid ettetellimisel, näiteks Altja kõrts. Infopunktist võib küsida kompaktse nimekirja, mis sisaldab nii söögikohtade aadresse kui telefone ja kohtade arvu.

Vihjeid hinnatasemest: praed ei maksa tavaliselt üle 30 krooni, kohalik õlu 0,5 liitrit alates 5 kroonist. Enamiku kohtade puhul tuleb arvestada siiski poolfabrikaattoodetest valmistatud lihtsate toitudega. Teenindust iseloomustab vastutulelikkus ja püüdlikkus.

Alati on kindel ja usaldusväärne Viitna kõrtsikompleks, kus on nii baar kui söökla ja kõrts. Viimases maksavad supid ca 20 krooni ringis, praed aga alates 50 kroonist. Kõrtsipoolel on toidud normaalsed, kuid mitte keelt alla viivad. Ilmselt seetõttu, et külastajaid on tõesti palju. Baaris pakutakse sarnaseid roogi paarikümne krooni võrra odavamalt.

Kõige suurem toitlustusasutuste võrk Lääne--Viru maakonnas on loomulikult Rakveres. Maitsva köögi ja pealinnale kõige lähema hinnaklassiga on Wesenbergi restoran. Samas hommikukohvi seal ette tellimata ei saa. Kella 7.30st on avatud tilluke Pargi baar, kuid pühapäeviti on koht suletud. Ka Tsentrumi 2. korrusel asuv bistroo on nädala sees avatud kella 7.30st, pühapäeval kella 9.30st.

Hommikukohvi saab aga kindlasti Villa Theresast ning Rakvere lähedal asuvast bensiinijaama bistroost. Siin soovitaks kuumutatud pirukaid (ca 10 krooni). Vältida võiks toorsalatit, mis on kõike muud kui värske.

Hubast õhkkonda saab tunda küllaltki odavas, kuid maitsvate koduste toitudega õlletoas Kurva Kodu. Restoranis Meritäht saab proovida kohalikke kalaroogi.

Enne Kundat tasub kõht täis süüa, sest seal tundub kõik olevat suletud ja surnud. Vähemalt nädalavahetusel.

Mõisatest pakutakse süüa nii Palmses, Sagadis kui Vihulas. Palmse hotelli restoran on esinduslikem, kuid Sagadis tasub välikohvikule eelistada poega samas asuvat tillukest salooni, kus on mõnus segamatult süüa.

Vihula mõisa Jääkeldri praevalik on väike (3 tk), kuid koha plussiks on võimalus süüa hoovis puupakkudelt. Vihula vallast soovitaks ka Lambada kalabaari Vergis.

Kuigi Tapal on koguni seitse söögikohta, tasuks põigata hoopis Tamsallu, kus meeldivaid söögikohti on koguni kaks: kohalike poolt kiidetud kohvik Tulilind ja ettetellimisel Tamme baar.

Laekvere valda jääb 130- kohaline Muuga tuulik, kuid lootma jääda sellele ei saa, sest tuulik on üsna tõenäoliselt suletud.ÄP

Hetkel kuum