• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Söögikohtadelt ei maksa oodata liiga palju

  Reisi planeerides tasub Rakvere turismiinfo punktiga maakonna söögikohtade suhtes nõu pidada, sest nende sellealastes nõuannetes ei pea pettuma.
  Mõni söögikoht töötab vaid ettetellimisel, näiteks Altja kõrts. Infopunktist võib küsida kompaktse nimekirja, mis sisaldab nii söögikohtade aadresse kui telefone ja kohtade arvu.
  Vihjeid hinnatasemest: praed ei maksa tavaliselt üle 30 krooni, kohalik õlu 0,5 liitrit alates 5 kroonist. Enamiku kohtade puhul tuleb arvestada siiski poolfabrikaattoodetest valmistatud lihtsate toitudega. Teenindust iseloomustab vastutulelikkus ja püüdlikkus.
  Alati on kindel ja usaldusväärne Viitna kõrtsikompleks, kus on nii baar kui söökla ja kõrts. Viimases maksavad supid ca 20 krooni ringis, praed aga alates 50 kroonist. Kõrtsipoolel on toidud normaalsed, kuid mitte keelt alla viivad. Ilmselt seetõttu, et külastajaid on tõesti palju. Baaris pakutakse sarnaseid roogi paarikümne krooni võrra odavamalt.
  Kõige suurem toitlustusasutuste võrk Lääne--Viru maakonnas on loomulikult Rakveres. Maitsva köögi ja pealinnale kõige lähema hinnaklassiga on Wesenbergi restoran. Samas hommikukohvi seal ette tellimata ei saa. Kella 7.30st on avatud tilluke Pargi baar, kuid pühapäeviti on koht suletud. Ka Tsentrumi 2. korrusel asuv bistroo on nädala sees avatud kella 7.30st, pühapäeval kella 9.30st.
  Hommikukohvi saab aga kindlasti Villa Theresast ning Rakvere lähedal asuvast bensiinijaama bistroost. Siin soovitaks kuumutatud pirukaid (ca 10 krooni). Vältida võiks toorsalatit, mis on kõike muud kui värske.
  Hubast õhkkonda saab tunda küllaltki odavas, kuid maitsvate koduste toitudega õlletoas Kurva Kodu. Restoranis Meritäht saab proovida kohalikke kalaroogi.
  Enne Kundat tasub kõht täis süüa, sest seal tundub kõik olevat suletud ja surnud. Vähemalt nädalavahetusel.
  Mõisatest pakutakse süüa nii Palmses, Sagadis kui Vihulas. Palmse hotelli restoran on esinduslikem, kuid Sagadis tasub välikohvikule eelistada poega samas asuvat tillukest salooni, kus on mõnus segamatult süüa.
  Vihula mõisa Jääkeldri praevalik on väike (3 tk), kuid koha plussiks on võimalus süüa hoovis puupakkudelt. Vihula vallast soovitaks ka Lambada kalabaari Vergis.
  Kuigi Tapal on koguni seitse söögikohta, tasuks põigata hoopis Tamsallu, kus meeldivaid söögikohti on koguni kaks: kohalike poolt kiidetud kohvik Tulilind ja ettetellimisel Tamme baar.
  Laekvere valda jääb 130- kohaline Muuga tuulik, kuid lootma jääda sellele ei saa, sest tuulik on üsna tõenäoliselt suletud.ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Coopi äripanganduse juht: kiire kohanemisvõime aitab Eesti ettevõtjatel “täiusliku tormi” üle elada
Tänavu esimeses kvartalis Eesti ja Euroopa majandust tabanud niinnimetatud täiuslik torm tõi kaasa korraliku ehmatuse. Samas näitavad kõik praegused märgid, et Eesti ettevõtjad on kiired kohanejad ning ka seekordse kriisi mõju jääb kardetust tagasihoidlikumaks, kirjutab Coop Panga äripanganduse juht Arko Kurtmann.
Tänavu esimeses kvartalis Eesti ja Euroopa majandust tabanud niinnimetatud täiuslik torm tõi kaasa korraliku ehmatuse. Samas näitavad kõik praegused märgid, et Eesti ettevõtjad on kiired kohanejad ning ka seekordse kriisi mõju jääb kardetust tagasihoidlikumaks, kirjutab Coop Panga äripanganduse juht Arko Kurtmann.
Strateegid: aktsiate langus ei lõppe enne Föderaalreservi sekkumist
USA aktsiaturgude langus kestab seni, kuni Föderaalreserv oma rahapoliitikas uuesti kannapöörde teeb, ütlesid Goldman Sachsi ja Bank of America strateegid, vahendab Bloomberg.
USA aktsiaturgude langus kestab seni, kuni Föderaalreserv oma rahapoliitikas uuesti kannapöörde teeb, ütlesid Goldman Sachsi ja Bank of America strateegid, vahendab Bloomberg.
Pea püsti, see on normaalne kriisiaeg
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Raadiohommikus: taristuehitusest investeerimise ja restoraniärini
Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis annavad tooni kinnisvara, julgeoleku, investeerimise, restoraniäri ja ehitusega seotud teemad.
Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis annavad tooni kinnisvara, julgeoleku, investeerimise, restoraniäri ja ehitusega seotud teemad.
Kohvimasina arve kooskõlastanud asekantsler sai aparaadist teada lehte lugedes
"Ma olen sellest kohvimasina soetamisest ainult lehest lugenud, töö juures ma seda ei teanud," lausub endine asekantsler Indrek Reimand kurikuulsa kohvimasina ostu kohta. Ometi näitab prokurör tunnistajale tõendit, mille alusel kooskõlastas arve just tema. Reimand kinnitas aga ka veelgi kurikuulsama USA reisi kulud.
"Ma olen sellest kohvimasina soetamisest ainult lehest lugenud, töö juures ma seda ei teanud," lausub endine asekantsler Indrek Reimand kurikuulsa kohvimasina ostu kohta. Ometi näitab prokurör tunnistajale tõendit, mille alusel kooskõlastas arve just tema. Reimand kinnitas aga ka veelgi kurikuulsama USA reisi kulud.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.