17. juuli 1997 kell 22:00

Eesti välisvõlg on Ida-Euroopa kontekstis väga väike

IMFi andmeil moodustas Eesti välisvõlg möödunud aastal 11 protsenti ekspordist, olles peaaegu kolm korda väiksem kui Leedu (32 protsenti) ning üle kümne korra väiksem kui Ungari (201 protsenti) näitaja.

Bulgaaria suhtarv oli 160 protsenti, Venemaal 126 protsenti ja Poolal 112 protsenti, kirjutas Business Central Europe.

Samas on Eesti üks avatuma majandusega riike Kesk- ja Ida-Euroopas, sest Eesti impordi ja ekspordi suhe sisemajanduse kogutoodangusse oli möödunud aastal 80 protsenti. Slovakkias oli see näitaja 63, T?ehhis 60 ja Leedus 30 protsenti.

Ka otseste välisinvesteeringute osas oli Eesti möödunud aastal üks juhtivaid Kesk- ja Ida-Euroopa maid 573 dollariga ühe elaniku kohta. Eestit edastasid Ungari (1198 dollarit) ja T?ehhi (586 dollarit).

Leedusse tehti BCE andmeil otseseid välisinveteeringuid vaid 66 dollarit ühe elaniku kohta ja Venemaale 16 dollarit. BNS

Hetkel kuum