17. juuli 1997 kell 22:00

Kuidas valida rulluiske?

- Olles otsustanud osta rulluisud, tasuks need muretseda spetsiaalsest sporditarvete poest, mitte turult. Müüja peab olema kompetentne selgitama nii ratta ehitust kui osade omadusi.

Harrastaja, kes sõidab paaril päeval nädalas, peaks enne uiskude ostmist teadma kolme hinnaklassi erinevusi:

Ca- 300krooniste rulluiskude rattad on PVC-materjalist (kiiresti kuluv) ning laager (608 ZZ) on odav ja suhteliselt viletsa kvaliteediga. Ratas on libe ja peab kauem vastu vaid väikelastel. Laagrite töötäpsus pole kõrge.

Ca- 600kroonised rulluisud on PU- ehk polüuretaanratastega, mis on märksa kvaliteetsem materjal. Tihti pannakse ka neisse 608 ZZ laagrid. Need rattad peavad küll kauem vastu, kuid asfaldil nende uiskudega trikke teha ei saa.

- Alates 700kroonised rulluisud on kõige sobivamad. Neil on highly-bound- PU-rattad, mis tunduvad näpuga katsudes pehmemad. Selle hinnaklassi uiskudel peaks kasutatama ABEC 1 tüüpi laagreid, mis on kvaliteetsed. Siin peaks rattaid hoidev ?assii olema metallist, mis on samuti kvaliteetse kauba tunnuseks. Selliste uiskudega võib juba trikke proovida.

Lisavarustus:- -- kiiver alates 150 kroonist, küünarnukikaitsmed, põlvekaitsmed, randmekaitsmed

Kolmeosline kaitsmete komplekt maksab vähemalt 250 krooni, kuid kvaliteettoote puhul maksab iga ese eraldi sama palju.

Tagavaraosad- -- Rattaid on lihtne vahetada. Kui rattad on läbi, soovitan osta ABEC 1 laagrid (ca- 100 krooni tükk) ja vähemalt PU-rattad (kuni 140 krooni tükk).

Hetkel kuum