24. juuli 1997 kell 22:00

Hulgifirmad ootavad üksikpoodide lõppu

Kettide tekkimine jaekaubanduses on vältimatu ja seetõttu muutub hulgifirmade töö lihtsamaks, ütles Rotagrupi ASi juhatuse esimees Tiit Kolde. Üksikkauplustel pole mingit perspektiivi, ketikauplused seevastu aga saavad kokku hoida mitmeid kulutusi, lisas ta.

Kolde sõnul valitseb ka hulgiturul praegu üleminekuaeg. Väikseid tegijaid on ülemäära palju ja paratamatult paljud neist kaovad, ütles ta.

ASi ETK Hulgi tegevdirektori Peeter Raudsepa sõnul jagavad suured hulgifirmad lähiaastatel omavahel ära jahutatavate toodete, nagu liha, piimatoodete ja puuviljade turu. «Kohvi, Tupla ja longero turg on ammu jagatud, liha ja piim aga veel ripakil,» ütles Raudsepp.

ASi Smarten esimese poolaasta netokäive oli 165 miljonit krooni, kasum esialgse prognoosi järgi 1,3 miljonit krooni. ASi Smarten finantsdirektori Indrek Pitki sõnul näitas esimese poolaasta käive võrreldes eelmise aastaga tõusutrendi. Smarteni eelmise aasta netokäive oli 320 miljonit krooni.

Hiljuti ühinenud ETK Hulgi ja ETK Hulgi Lõunakeskuse esimese poolaasta netokäive oli kokku 420 miljonit krooni, kahjum üle kahe miljoni krooni. ETK Hulgi juulikäive tuleb Peeter Raudsepa sõnul esmakordselt umbes 100 miljonit krooni. Prognoosi kohaselt peaks ETK Hulgi selle aasta netokäive olema 1,1 miljardit krooni, kasumiprognoosi ei soovinud Raudsepp avalikustada.

Kaubamärki Mega Ladu esindava Rotagrupi ASi esimese poolaasta netokäive oli 106 miljonit krooni, mis on Tiit Kolde sõnul umbes sama, mis eelmise aasta alguses. Rotagrupi eelmise aasta netokäive oli 245 miljonit krooni.

Hetkel kuum