27. juuli 1997 kell 22:00

Täna toimub Unibanka aktsiate oksjon

Riia börs elas möödunud nädalal täna toimuva Unibanka riigile kuuluva miljoni aktsia oksjoni ootel. Börsi 73 000-latisest käibest peaaegu poole (33 000 latti) moodustas Unibanka, mis langes kuue santiimi võrra 3,19-le. Maaklerid on veendunud, et pärast oksjonit hakkab Unibanka tõusma ning panga aktsia reaalne hind jääb kusagile 3,40 ja 3,50 vahele. Riia transpordilaevastik tõusis tänu headele esimese poolaasta tulemustele ühe santiimi võrra 1,25 latini.

Vilniuse börs oli endiselt kindla suunata, kuigi ametlik indeks tõusis 3% ning veidi laiapõhjalisem A-indeks 0,79%. Rokiskis langes vaatamata headele majandustulemustele 43 litilt 42,95-le. Maaklerite sõnul reageerib turg institutsionaalsete investorite puudumise tõttu majandustulemustele aeglaselt.

Vene väärtpaberiturul oli peamine tähelepanu suunatud Svjazinvesti aktsiate oksjonitulemustele. Müüdi 25% pluss üks aktsia koguhinnaga 1,875 miljardit dollarit. Maaklerid loodavad, et suhteliselt odavate regionaalsete telekommunikatsioonikompaniide hind kasvab kiiremini kui üleriigilisel Rostelekomil.

Hetkel kuum