29. juuli 1997 kell 22:00

Concordia esimene lend Ameerikast tagasi

Ronimoisi sõnul ei ole Eesti Concordia ülikoolil ja USA samanimelisel kõrgkoolil vahet, küll aga erineb tema hinnangul USA Concordia ülikooli tase märgatavalt teiste Eesti kõrgkoolide omast. «Õpetajad olid Ameerikas tõelised professionaalid,» väitis Ronimois.

«Kuna üsna paljud sealsed professorid on meile ka siin loenguid lugenud, siis teadsime, mida oodata,» lisas sama lennu lõpetanud Urmas Pail. «Seal nägime ehedat ameerika stiilis õpetamist, mis paneb rohkem rõhku iseseisvale tööle.»

Paili sõnul tudeeris Ameerika ülikoolis suhteliselt rahvusvaheline tudengkond, õpingute ajal tutvuti ka mitme USA firmaga.

Concordia ülikooli tudengielu direktori Reet Nurgese sõnul on Eestis omandatud bakalaureuse kraad riiklikult tunnustatud diplom, kuid Ameerika kraad on lisagarantii välismaale õppima minekuks. «Samas ei tähenda see, et Eestis omandatud bakalaureus on väiksema kaaluga,» lisas Nurges.

Nurgese sõnul võeti Eestis tegutsevas Concordia ülikoolis eelmisel aastal vastu esimesed tudengid, kes võivad omandada mõlemad bakalaureuse kraadid ilma välismaale üheks semestriks sõitmata.

Helen Ronimoisil veel töökohta pole, kuid ta kavatseb jätkata aasta pärast õpinguid Concordia ülikoolis magistrikraadi saamiseks. Ka Urmas Pail tahab jätkata ülikoolis magistritöö kirjutamisega.

Concordia ülikoolis lõpetas tänavu esimese lennu 73 tudengit, neist käis USAs ligi 30. Peale rahvusvahelise ärijuhtimise õpetatakse alates eelmisest aastast Concordia ülikoolis ka õigusteadust ning algaval õppeaastal alustab meedia eriala.

Hetkel kuum