29. juuli 1997 kell 22:00

Uus EVP keskmise hinna määramise kord

Rahandusministeeriumi omandireformi osakonna juhataja Veiko Tali sõnul on pärast seda, kui EVPdega kaubeldakse börsil, otstarbekas ja loomulik, et nende keskmist hinda ei arvuta enam rahandusministeerium, vaid selle määrab börsi sulgemishind.

«EVPde maht, millega börsil kaubeldakse, on suhteliselt suur ja loodetavasti see turg stabiliseerub,» lausus Tali.

Rahandusministeeriumi erastamisväärtpaberite talituse juhataja Leelo Liiva ütles, et seni on määranud EVP keskmist hinda ministeerium, kes sai pankadelt ja nende väärtpaberivahendajatelt andmeid tehingute hindade ja mahtude kohta ning arvutas kaalutud keskmise hinna alusel EVP noteeringu.

Uus kord peaks jõustuma septembri alguses pärast selle ilmumist Riigi Teatajas.

Hetkel kuum