• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Callback tahab Eesti turgu

  Juunis Eestit külastanud Soome edasimüüjad tutvustasid ühel õhtul kitsamas ringis Destiny sajadollarilist telefonikaarti, millega saab Eestist välismaale helistada mitu korda odavamalt kui praegu.
  Soomlased kinnitasid, et Eestis saab callback'i ka enne ametlikku liitumist rakendada, ehkki see on seotud väikeste ebameeldivustega, sest siin puudub üleriigiline digitaalvõrk. Samas olevat Destiny USA peakorteris toimunud viimasel ajal mitu nõupidamist tegevuse Eestisse laiendamise teemal ja suhtumine on lootustandev.
  Callback'i puhul valib sajadollarilise telefonikaardi ostnud klient talle spetsiaalselt antud telefoninumbri ja koodi, mis ühendab teda Destiny USAs asuva telefonikeskusega. Pärast üht kutsungit paneb klient telefonitoru hargile ja selle lühikõne eest maksta ei tule. USAs fikseeritakse tema helistamine ja võetakse kohe kõne tagasi. Siis saab klient juba ise helistada, kuhu soovib, maksmine toimub Destiny tariifide järgi.
  Kui praegu maksab kõneminut Eestist Kanadasse 20 krooni, siis callback'i kasutades vaid 6--7 krooni, lubasid soomlased. Kõned mobiiltelefonile ja Eesti-sisesed kaugekõned jääksid kaarti kasutades umbes samasse hinnaklassi kui praegu.
  Soomes on Destiny tegutsenud pool aastat ja selle aja jooksul on müüdud kümneid tuhandeid telefonikaarte, jätkasid soomlased. Nende sõnul on Destinyt kerge müüa, sest inimestele imponeerib, kui järjest kallinevate teenuste kõrval äkki keegi pakub mitu korda odavamat teenust. Sedasama lubab ka Destiny Interneti kodulehekülg, teatades, et Destiny krediitkaardiga võib säästa kuni 65% tavapärastest telefoniteenuste kulutustest.
  Väidetavalt juba 200 riigis juurdunud Destiny müüb hästi, kuna tal on tohutu käive ja keskus asub USAs, kus on telefoniteenuste hinnad madalad.
  California ärimehe Randy Jeffersi poolt 1995. aasta suvel käivitatud müük põhineb võrkturustusel. See tähendab, et teenust müüakse inimeselt inimesele ja iga järgmise agendi eest saab tema värvanud eelmine agent preemiat. Destiny nime ei tohi avalikult reklaamida.
  Väidetavalt on kontsernil paari aastaga tekkinud sadu tuhandeid edasimüüjaid, kelle pangakontole lisandub dollareid uute edasimüüjate eest. Ühe krediitkaardiga saab kuus helistada minimaalselt 30 USA dollari eest.
  Praegu monopoolsena kaugekõneteenuseid pakkuva Eesti Telefoni võrguteenuste direktor Jaak Ulman märkis, et midagi hirmutavat ta Destiny callback'i teenuse laienemises Eestisse ei näe.
  Maailmas esineb tema sõnul kahesugust callback'i suhtumist. «Osas riikides on see keelatud, näiteks peaaegu kõikides endistes liiduvabariikides, sealhulgas ka Lätis,» räägib Ulman. Teised riigid võtavad seda kui normaalset konkurentsi ja Eesti kuulub nende riikide kilda.
  Need riigid võitlevad Ulmani kinnitusel vaid hindadega -- tuleb ise veel odavamat teenust pakkuma hakata. Jaak Ulman sõnab, et Eestis pakutakse callback'i teenust juba praegu, ehkki väga vähesel määral. «Ilmselt tasub seda teha ainult USAst, kus on madalad telefoniteenuse hinnad,» lisab Ulman.
  Ka Eesti Telefon kavatseb pikapeale alandada välisriikidesse võetavate kaugekõnede hinnataset ja vähendada nn ringsubsideerimist, kus kohalikud kõned on odavamad tänu kallitele välismaakõnedele. 10--15 aasta pärast võib juhtuda, et Eesti-sisesed kaugekõned ja välismaakõned on umbes samas hinnaklassis, lisab Ulman optimistlikult.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Roheelektrifirma uuendas börsiga tõotusi
Enefit Greeni börsile tulekuks on üliviljaka pinnase ette valmistanud nii pensionireform kui elektri kõrge hind, aga kas sellele langev tera on kasvujõuline, see alles hakkab selguma, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Enefit Greeni börsile tulekuks on üliviljaka pinnase ette valmistanud nii pensionireform kui elektri kõrge hind, aga kas sellele langev tera on kasvujõuline, see alles hakkab selguma, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Föderaalreservi prognoos pani USA aktsiaturud rallima
Föderaalreservi pulline prognoos ja Hiina krediidituru hädade vähene levik on investorid taas ostulainele häälestanud: kõik USA indeksid kerkisid täna enam kui protsendi.
Föderaalreservi pulline prognoos ja Hiina krediidituru hädade vähene levik on investorid taas ostulainele häälestanud: kõik USA indeksid kerkisid täna enam kui protsendi.
Raadiohommikus: Enefiti börsidebüüt, krüptovarad ja mure hariduse pärast
Nädala viimases hommikuprogrammis on fookus paljulubavatel investeerimisideedel ja Eesti haridussüsteemi tulevikul.
Nädala viimases hommikuprogrammis on fookus paljulubavatel investeerimisideedel ja Eesti haridussüsteemi tulevikul.
Eesti majaehituse pärandihoidja: aastas jõuan teha kuni 15 palkmaja
Eesti traditsioonilise ehituse hoidmise eripreemia pälvis tänavusel aasta tehasemaja konkursil Võrumaal Vastseliinas asuvas firmas Vipson Projekt käsitööna valminud palkmaja.
Eesti traditsioonilise ehituse hoidmise eripreemia pälvis tänavusel aasta tehasemaja konkursil Võrumaal Vastseliinas asuvas firmas Vipson Projekt käsitööna valminud palkmaja.