• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kohtuvaidlus jõudis Saksamaale

  Jumbo-Fischer Hamburgi poolt kohtule esitatud dokumendid ei suutnud Saksamaa esimese astme kohust veenda, et Jumbo-Metecil polnud õigust lõpetada ärilised suhted perefirmaga Jumbo-Fischer Hamburg, teatas ASi Jumbo-Metec juhatuse esimees Toomas Lepp.
  Jumbo-Meteci eelmine koostööpartner algatas Saksamaal kohtuprotsessi, kus ta süüdistas Jumbo-Meteci uut partnerit varguses. Jumbo-Fischer Hamburgi ühe omaniku Sven-Onnen Fischeri väitel on nende firmal ainuõigus müüa Tartus valmistatud toodangut, lisas Lepp.
  ASi Jumbo-Metec ja Jumbo-Fischer Hamburgi koostöö peamiselt Mercedes-Benzi lisaseadmete tootmisel viis vastuoludeni pärast Jumbo-Meteci aktsiakapitali suurendamist eelmise aasta suvel.
  Sven-Onnen Fischeri väitel on Jumbo-Metecisse alusetult kantud Jumbo-Fischer Hamburgi vara umbes miljoni krooni eest. «Varastatud seadmetega on kerge toota kasumit,» väitis Sven-Onnen Fischer.
  «Vaatame, milleks Toomas Lepp siis võimeline on, kui oleme endale kuuluva vara tagasi saanud,» hoiatas Fischer. Tema sõnul uurib Toomas Lepa tegevust Tartu ja Tallinna majanduspolitsei.
  Jumbo-Fischer Hamburgi esindaja, advokaadibüroo Raidla & Partnerid vandeadvokaadi vanemabi Reet Saksa sõnul arestis Tartu linnakohus aprillis nende hagi alusel osa ASi Jumbo-Metec varast. «Loomulikult oleme vara arestimise määrusele vastu vaielnud,» kommenteeris Toomas Lepp.
  Reet Saksa sõnul on Tartu ringkonnakohus jätnud linnakohtu otsuse jõusse. Jumbo-Meteci kassatsioonkaebus ootab riigikohtu menetlusluba, teadis Saks. «Vaidlus käib praegu hagi tagamise määruse üle,» ütles ta. Asja sisulise arutamiseni pole veel jõutud.
  Toomas Lepa sõnul on AS Jumbo-Metec tänu uutele partneritele jõudnud mõõnast välja. «Alates märtsist on meie kuukäive olnud miljoni krooni lähedal,» kinnitas Lepp. Ta lisas, et koostöö ajal Jumbo-Fischer Hamburgiga ulatus ettevõtte kuukäive parimatel kuudel 700 000 kroonini.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Säästkem energiat taastuvenergiale
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
Valge Maja hoiatab järgmise finantskriisi eest
Valge Maja hoiatas reedel, et Kongressi saamatus suurendada riigivõla piirmäära võib viia majanduse langusesse ja kriitiliste riigiteenuste kärpimiseni, vahendab Reuters.
Valge Maja hoiatas reedel, et Kongressi saamatus suurendada riigivõla piirmäära võib viia majanduse langusesse ja kriitiliste riigiteenuste kärpimiseni, vahendab Reuters.
Venemaal algas AstraZeneca vaktsiini tootmine
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Krüptopüramiidi looja pandi USAs 7,5 aastaks vangi
New Yorgi kohtunik mõistis enam kui sadat investorit kokku 90 miljoni dollariga tüssanud Stefan Qinile 7,5 aastase vanglakaristuse. Noormehe asutatud krüptobörside fond osutus tegelikkuses Ponzi skeemiks.
New Yorgi kohtunik mõistis enam kui sadat investorit kokku 90 miljoni dollariga tüssanud Stefan Qinile 7,5 aastase vanglakaristuse. Noormehe asutatud krüptobörside fond osutus tegelikkuses Ponzi skeemiks.