10. august 1997 kell 22:00

Kohtuvaidlus jõudis Saksamaale

Jumbo-Fischer Hamburgi poolt kohtule esitatud dokumendid ei suutnud Saksamaa esimese astme kohust veenda, et Jumbo-Metecil polnud õigust lõpetada ärilised suhted perefirmaga Jumbo-Fischer Hamburg, teatas ASi Jumbo-Metec juhatuse esimees Toomas Lepp.

Jumbo-Meteci eelmine koostööpartner algatas Saksamaal kohtuprotsessi, kus ta süüdistas Jumbo-Meteci uut partnerit varguses. Jumbo-Fischer Hamburgi ühe omaniku Sven-Onnen Fischeri väitel on nende firmal ainuõigus müüa Tartus valmistatud toodangut, lisas Lepp.

ASi Jumbo-Metec ja Jumbo-Fischer Hamburgi koostöö peamiselt Mercedes-Benzi lisaseadmete tootmisel viis vastuoludeni pärast Jumbo-Meteci aktsiakapitali suurendamist eelmise aasta suvel.

Sven-Onnen Fischeri väitel on Jumbo-Metecisse alusetult kantud Jumbo-Fischer Hamburgi vara umbes miljoni krooni eest. «Varastatud seadmetega on kerge toota kasumit,» väitis Sven-Onnen Fischer.

«Vaatame, milleks Toomas Lepp siis võimeline on, kui oleme endale kuuluva vara tagasi saanud,» hoiatas Fischer. Tema sõnul uurib Toomas Lepa tegevust Tartu ja Tallinna majanduspolitsei.

Jumbo-Fischer Hamburgi esindaja, advokaadibüroo Raidla & Partnerid vandeadvokaadi vanemabi Reet Saksa sõnul arestis Tartu linnakohus aprillis nende hagi alusel osa ASi Jumbo-Metec varast. «Loomulikult oleme vara arestimise määrusele vastu vaielnud,» kommenteeris Toomas Lepp.

Reet Saksa sõnul on Tartu ringkonnakohus jätnud linnakohtu otsuse jõusse. Jumbo-Meteci kassatsioonkaebus ootab riigikohtu menetlusluba, teadis Saks. «Vaidlus käib praegu hagi tagamise määruse üle,» ütles ta. Asja sisulise arutamiseni pole veel jõutud.

Toomas Lepa sõnul on AS Jumbo-Metec tänu uutele partneritele jõudnud mõõnast välja. «Alates märtsist on meie kuukäive olnud miljoni krooni lähedal,» kinnitas Lepp. Ta lisas, et koostöö ajal Jumbo-Fischer Hamburgiga ulatus ettevõtte kuukäive parimatel kuudel 700 000 kroonini.

Hetkel kuum