• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kohtuvaidlus jõudis Saksamaale

  Jumbo-Fischer Hamburgi poolt kohtule esitatud dokumendid ei suutnud Saksamaa esimese astme kohust veenda, et Jumbo-Metecil polnud õigust lõpetada ärilised suhted perefirmaga Jumbo-Fischer Hamburg, teatas ASi Jumbo-Metec juhatuse esimees Toomas Lepp.
  Jumbo-Meteci eelmine koostööpartner algatas Saksamaal kohtuprotsessi, kus ta süüdistas Jumbo-Meteci uut partnerit varguses. Jumbo-Fischer Hamburgi ühe omaniku Sven-Onnen Fischeri väitel on nende firmal ainuõigus müüa Tartus valmistatud toodangut, lisas Lepp.
  ASi Jumbo-Metec ja Jumbo-Fischer Hamburgi koostöö peamiselt Mercedes-Benzi lisaseadmete tootmisel viis vastuoludeni pärast Jumbo-Meteci aktsiakapitali suurendamist eelmise aasta suvel.
  Sven-Onnen Fischeri väitel on Jumbo-Metecisse alusetult kantud Jumbo-Fischer Hamburgi vara umbes miljoni krooni eest. «Varastatud seadmetega on kerge toota kasumit,» väitis Sven-Onnen Fischer.
  «Vaatame, milleks Toomas Lepp siis võimeline on, kui oleme endale kuuluva vara tagasi saanud,» hoiatas Fischer. Tema sõnul uurib Toomas Lepa tegevust Tartu ja Tallinna majanduspolitsei.
  Jumbo-Fischer Hamburgi esindaja, advokaadibüroo Raidla & Partnerid vandeadvokaadi vanemabi Reet Saksa sõnul arestis Tartu linnakohus aprillis nende hagi alusel osa ASi Jumbo-Metec varast. «Loomulikult oleme vara arestimise määrusele vastu vaielnud,» kommenteeris Toomas Lepp.
  Reet Saksa sõnul on Tartu ringkonnakohus jätnud linnakohtu otsuse jõusse. Jumbo-Meteci kassatsioonkaebus ootab riigikohtu menetlusluba, teadis Saks. «Vaidlus käib praegu hagi tagamise määruse üle,» ütles ta. Asja sisulise arutamiseni pole veel jõutud.
  Toomas Lepa sõnul on AS Jumbo-Metec tänu uutele partneritele jõudnud mõõnast välja. «Alates märtsist on meie kuukäive olnud miljoni krooni lähedal,» kinnitas Lepp. Ta lisas, et koostöö ajal Jumbo-Fischer Hamburgiga ulatus ettevõtte kuukäive parimatel kuudel 700 000 kroonini.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Coopi äripanganduse juht: kiire kohanemisvõime aitab Eesti ettevõtjatel “täiusliku tormi” üle elada
Tänavu esimeses kvartalis Eesti ja Euroopa majandust tabanud niinnimetatud täiuslik torm tõi kaasa korraliku ehmatuse. Samas näitavad kõik praegused märgid, et Eesti ettevõtjad on kiired kohanejad ning ka seekordse kriisi mõju jääb kardetust tagasihoidlikumaks, kirjutab Coop Panga äripanganduse juht Arko Kurtmann.
Tänavu esimeses kvartalis Eesti ja Euroopa majandust tabanud niinnimetatud täiuslik torm tõi kaasa korraliku ehmatuse. Samas näitavad kõik praegused märgid, et Eesti ettevõtjad on kiired kohanejad ning ka seekordse kriisi mõju jääb kardetust tagasihoidlikumaks, kirjutab Coop Panga äripanganduse juht Arko Kurtmann.
Twitteri aktsionäride koosolek võib lõppeda pauguga
Kolmapäevasel Twitteri aktsionäride koosolekul võib oodata "ilutulestikku" Tesla tegevjuhi Elon Muski ja Twitteri juhatuse vahel.
Kolmapäevasel Twitteri aktsionäride koosolekul võib oodata "ilutulestikku" Tesla tegevjuhi Elon Muski ja Twitteri juhatuse vahel.
Pea püsti, see on normaalne kriisiaeg
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Raadiohommikus: taristuehitusest investeerimise ja restoraniärini
Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis annavad tooni kinnisvara, julgeoleku, investeerimise, restoraniäri ja ehitusega seotud teemad.
Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis annavad tooni kinnisvara, julgeoleku, investeerimise, restoraniäri ja ehitusega seotud teemad.
Soome suurim maasikakasvataja palkab ukrainlaste asemele tailased
Soome suurim maasikakasvataja Koivistoinen Mansikkapaikka, mis on varasematel aastatel tuginenud Ukraina tööjõule, kasutab sel suvel Tai marjakorjajaid.
Soome suurim maasikakasvataja Koivistoinen Mansikkapaikka, mis on varasematel aastatel tuginenud Ukraina tööjõule, kasutab sel suvel Tai marjakorjajaid.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.