• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Mis on oluline panga valikul?

  Varem oli meil valikul oluline panga asukoht, sest siis, kui me alustasime, telepanga teenust veel ei olnud ja siis me vaatasime, et pank asuks firmale lähedal.
  Praegu me peame just läbirääkimisi ja valime endale panka selle põhimõtte järgi, et kõik teenused saaks kompleksselt. Et oleks nii krediidi- ja liisinguvõimalused, kui ka samas telepanga võimalused. Muidugi on panga puhul tähtis ka usaldatavus.
  Teenuste hinnad on kõigil pankadel enam-vähem ühesugused ja sellepärast on oluline teenuste komplekssus.
  Oluline tingimus on ka see, et pangateenus osutataks kliendile kiiresti.
  Meid praegu teenindav pank valiti juba siis, kui meid 1994. aastal erastati. Valik langes siis Hoiupangale ja Hoiupank on seniajani meie peapangaks jäänud. Kuna oleme temaga rahul ja ma eeldan, et ega temal ei ole meiega erilisi probleeme, siis ei ole tekkinud ka vajadust panka vahetada. Hoiupank on ikkagi üks Eesti suuremaid panku.
  Vanasti tegime koostööd ka Krediidipangaga, kes aitas meil rublasid kroonideks vahetada. Koostöö sai alguse siis, kui Krediidipank hakkas konverteerima Vene rubla. Praegu saab aga ka Hoiupank selle ülesandega suurepäraselt hakkama.
  Esimesena määrab ära asend, kus firma ise asub ja panga valik sõltub sellest, millised pangad siin piirkonnas töötavad. Otepääl on võimalik valida Hoiupanga ja Ühispanga vahel ja sellepärast erilist valikuvõimalust ei ole. Mõlemad pangad on enam-vähem ühest klassist.
  Valiku tegemine sõltub sellest, millise panga kaudu on mugavam teha välisarveldusi ja millistes välispankades on pangal kontod avatud. Valitakse see pank, mille kaudu saab raha kiiremini liigutada. Meie konto on praegu Ühispangas, Ühispangaga on meil koostöö sujunud hästi ja nurinaks ei ole põhjust.
  Punkt üks on panga usal-dusväärsus. Punkt kaks on pangateenuste hind. Olenevalt mahtudest teevad pangad erinevatele firmadele konkreetseid pakkumisi ja panga valik sõltub sellest, milliseid tingimusi pangad pakuvad.
  Kolmas oluline aspekt on muidugi pangaoperatsioonide operatiivsus ja pangas kasutatav tehnoloogia. Kindlasti on üks oluline küsimus ka turvalisus.
  Me kasutame mitut panka, sest meie kliendid teevad sissemakseid Eesti eri piirkondades ja loomulikult meeldib kliendile see, kui ta saab makse sooritada lähimas pangas.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Aimar Ventsel: Kesk-Aasia õppetund – autoriteet pole jumalast antud
Pikemas perspektiivis on parem mõnevõrra võimu jagada, selmet panna alluvaid ihaldama absoluutset võimu pakkuvat ülemuse ametit, et siis ise sama autoritaarselt kõigile koht kätte näidata, kirjutab Kasahstani värske näite varal etnoloogiadoktor Aimar Ventsel.
Pikemas perspektiivis on parem mõnevõrra võimu jagada, selmet panna alluvaid ihaldama absoluutset võimu pakkuvat ülemuse ametit, et siis ise sama autoritaarselt kõigile koht kätte näidata, kirjutab Kasahstani värske näite varal etnoloogiadoktor Aimar Ventsel.
Naftaturgu suunab 61aastase inseneri käsi
Naftaturg on keerulise 2021. aasta läbinud suuremate hüpeteta – otsekui suunaks kellegi käsi toornafta hinda rahulikult, kuid kindlalt ülesmäge. Selle käe omanik on 61aastane naftainsener ja kuningapoeg, Saudi Araabia energeetika­minister Abdulaziz bin Salman Al Saud.
Naftaturg on keerulise 2021. aasta läbinud suuremate hüpeteta – otsekui suunaks kellegi käsi toornafta hinda rahulikult, kuid kindlalt ülesmäge. Selle käe omanik on 61aastane naftainsener ja kuningapoeg, Saudi Araabia energeetika­minister Abdulaziz bin Salman Al Saud.
Heiki Einpaul: kõige kõvema kisaga pole alati kõige suurem probleem
Energia kallinemisega toimetulemise võtmelahendus on säästlikumad ja alternatiivsed lahendused ning need, kes ainult virisevad ja abi nõuavad, jäävadki lõpuks hammasrataste vahele või õpivad efektiivsemalt taotlusi kirjutama, ütleb masinaehitusettevõtte Hekotek omanik Heiki Einpaul tööstusjuhtide küsitluse vastuses.
Energia kallinemisega toimetulemise võtmelahendus on säästlikumad ja alternatiivsed lahendused ning need, kes ainult virisevad ja abi nõuavad, jäävadki lõpuks hammasrataste vahele või õpivad efektiivsemalt taotlusi kirjutama, ütleb masinaehitusettevõtte Hekotek omanik Heiki Einpaul tööstusjuhtide küsitluse vastuses.
Endised kolleegid läksid Ukraina hanke pärast kaklema
Kaks Eesti ettevõtet vaidlevad tuntud Ukraina riigiettevõtte Antonov korraldatud hanke üle. Mõlemad süüdistavad teineteist ebaausas mängus.
Kaks Eesti ettevõtet vaidlevad tuntud Ukraina riigiettevõtte Antonov korraldatud hanke üle. Mõlemad süüdistavad teineteist ebaausas mängus.