14. august 1997
Jaga lugu:

Tänav hiilgab jaheduse ja rahuga

- avatud iga päev kell 11--01

- kohtade arv 60--70

- lõuna ühele inimesele ca- 90 kr

Hinnaskaala

- eelroad 28--42 kr

- põhiroad 43--79 kr

- magustoidud 22--32 kr

- alkoholivabad joogid alates 5 kr

- alkohoolsed joogid alates 15 kr

Äripäeva lõunakülaline, ETK Hulgi tegevdirektor Peeter Raudsepp nõustus meeleldi külastama Tänava-nimelist restorani Tatari tänava alguses, kuna kuulu järgi on see pealinna üks intrigeerivaima sisekujundusega söögikohti.

Lillepoe fuajee trepist alla laskudes jõuame munakivisillutisega võlvilisse minilinna, kus ei puudu pargipink ja laternad. Nn majade fassaadid on maalitud julgetes toonides ja ka taevas on päris helesinine. Peeglid petavad ruumid suuremaks.

Peeter Raudsepp ei väsi kordamast, et tegemist on julge omanikuga, kes on väljakutsuva, kit?ilikunagi mõjuva toonivalikuga riskinud. Päris oma klientuur tekib vast siis, kui restoran saab end rohkem reklaamida. Praegu takistab seda nende ümber võidutsev ehitusplats.

Ehkki mees keldrisöögikohti ei armasta, peab ta tunnistama, et palavaga on siin hea jahe ja mõnusalt vaikne. Sisekujundus ja maitsvad toidud viivad meelest, et tegelikult asume linna tolmuse liikluse sõlmpunktis. Kui ka teenindajad oleksid stiilses keskaja linnapildile kohases riides, ei oskaks Raudsepp midagi enamat soovitada.

Menüü viitab itaalia köögile: pasta, risotto, Mafioso põrsas, Sitsiilia tibu, Jazzasalat. Hinnad on enam kui mõistlikud. Kergematest roogadest võib ka omletiga piirduda (20--24 kr) või võtta jänkuonu salat (16 kr).

Ehkki juustutrikk (25 kr) tundub ahvatlev -- juusturiit oliivide, marineeritud kurgi ja praetud küüslauguleivaga --, tellib Raudsepp Jazza salati (36 kr). Harjumatult kiiresti ilmub tema ette suur taldrik kuhjadeks jaotatud köögiviljadest, singist ja seentest, mida on maitsestatud küüslaugukastmega. Minu juustusupp (16 kr) on tibukollane vürtsikas püree, kus leidub peterselli, krõbedaid saiatükikesi ja peekonit. Vist üks maitsvamaid, mida kunagi söönud olen.

Peeter Raudsepp on rahul kiire ettekandja soovitatud Sitsiilia tibuga (43 kr). Uudselt maitsevad t?illiga vürtsitatud kartulid, meenutades pigem hautist, sinna kõrvale kanafilee ja kuum ananassihautis. Minu Lõheliblikas (69 kr) on harjumuspäraselt hea. Siin võiks veel vaeva näha garneeringuga, sest mõrkjast lehtsalatist jääb väheks. Toidu kõrvale joome pokaali Bulgaaria päritolu majaveini (15 kr), lõuna lõpetuseks kohvi (7 kr).

Desserdist tasub proovida Maasikameelitust (22 kr), mis tähendab taldrikutäit mahlakaid maasikaid konjaki ja rohelise pipra siirupis vaniljejäätisega. Mahe ja värske maitseelamus.

Jaga lugu:
Hetkel kuum