• Jaga lugu:
    Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

    Moe tehase juhtide uus hingamine

    Moe piiritusetehas on hea näide erakapitali kaasamise positiivsest mõjust riigiettevõttele. Kui kõik piiritusetehase aktsiad kuulusid riigile, paistsid tehase juhid silma halamise ja virisemisega. Küll oli probleeme turustamisega, küll ei meeldinud neile jutt tehase erastamisest. Lõpptulemus oli see, et tehas jäi turu kadumise tõttu seisma. Pärast seda aga, kui piiritusetehase juhtkond koos advokaat Urmas Arumäega kolmandiku piiritusetehase aktsiaid vaikselt Balti Põranda nimelise riiulifirma taskusse sahkerdas, olid ettevõtte juhid nagu ümber sündinud. Toodangule leiti turg ja tehas hakkas uuesti tööle. Jäi mulje, et enam pole tegemist riigi palgal olevate tegevjuhtide, vaid hoopis omanikega. Sellepärast on positiivne, et erastamisagentuur soovib erastada ka ülejäänud Moe piiritusetehase aktsiad. Loodetavasti toimub seekord erastamine avalikult ja erastamisagentuuri nõukogu esimees Jaak Leimann ei lase ennast enam lolliks teha.
    Jaga lugu:
  • Hetkel kuum

Roheelektrifirma uuendas börsiga tõotusi
Enefit Greeni börsile tulekuks on üliviljaka pinnase ette valmistanud nii pensionireform kui elektri kõrge hind, aga kas sellele langev tera on kasvujõuline, see alles hakkab selguma, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Enefit Greeni börsile tulekuks on üliviljaka pinnase ette valmistanud nii pensionireform kui elektri kõrge hind, aga kas sellele langev tera on kasvujõuline, see alles hakkab selguma, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Morgan Stanley strateeg: tulekul korrektsioon või karuturg
Morgan Stanley strateeg Michael Wilson prognoosib, et praegune pulliturg lõpeb enne aastavahetust korrektsiooni või karuturuga.
Morgan Stanley strateeg Michael Wilson prognoosib, et praegune pulliturg lõpeb enne aastavahetust korrektsiooni või karuturuga.
Raadiohommikus: Enefiti börsidebüüt, krüptovarad ja mure hariduse pärast
Nädala viimases hommikuprogrammis on fookus paljulubavatel investeerimisideedel ja Eesti haridussüsteemi tulevikul.
Nädala viimases hommikuprogrammis on fookus paljulubavatel investeerimisideedel ja Eesti haridussüsteemi tulevikul.
Eesti majaehituse pärandihoidja: aastas jõuan teha kuni 15 palkmaja
Eesti traditsioonilise ehituse hoidmise eripreemia pälvis tänavusel aasta tehasemaja konkursil Võrumaal Vastseliinas asuvas firmas Vipson Projekt käsitööna valminud palkmaja.
Eesti traditsioonilise ehituse hoidmise eripreemia pälvis tänavusel aasta tehasemaja konkursil Võrumaal Vastseliinas asuvas firmas Vipson Projekt käsitööna valminud palkmaja.