• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Cadillac esitleb oma luksusautot Euroopas

  Mootor:- 4556 cm³, V8
  Võimsus:- 300 hj
  Kütusekulu:
  linnas: 20,6 l/100 km
  maanteel: 10,4 l/100 km
  keskmiselt: 14,2 l/100 km
  Kiirendus 0--100 km/h:- 7,6 s
  Maksimaalkiirus:- 240 km/h
  Pikkus:- 4995 mm
  Laius:- 1904 mm
  Kõrgus:- 1406 mm
  Teljevahe:- 2850 mm
  Tühimass:- 1815 kg
  Pagasiruum:- 445 l
  Detsembris jõuavad Cadillaci müügisalongidesse esimesed uue põlvkonna Cadillac Seville'id. Esirattaveolise luksusauto Seville'i eelmise põlvkonna mudel pärines 1992. aastast. Esmakordselt esitleb USA General Motorsi kontserni kuuluv Cadillac oma uut mudelit väljaspool USAd -- Saksamaal, esmakordselt alustab Cadillac ka uue mudeli müüki väljapool USAd -- esimesed autod müüakse aasta lõpus Jaapanis.
  Kokku läheb tootmisse kolm eri mudelit -- üks USA tarbeks, teine Jaapani ja kolmas ülejäänud maade tarbeks. Viimast kaht modifikatsiooni hakatakse tootma nii vasak- kui ka parempoolse rooliga. Erinevaid modifikatsioone on kaks -- STS ja SLS.
  Cadillac ise peab Seville SLSi peakonkurentideks BMW 528i, Lexus GS300, MB E320, Seville STSi peakonkurentideks aga BMW 540i, Lexus LS400 ja MB E420.
  Võrreldes eelmise mudeliga on uus Seville pisut lühem. USA turule toodetava mudeli pikkus on 5105 mm, Euroopas müüdavad mudelid on sealse turvastandardi tõttu pisut lühemad (4995 mm). Teljevahe on võrreldes vana mudeliga kasvanud 30,5 mm võrra.
  Sportlikuma Seville STSi jõuallikas on Ameerika autole kohane 4,6-liitrine 300 hj V8-mootor, SLSi mootor on pisut väiksema võimsusega -- «vaid» 275 hj. Mõlemal modifikatsioonil kasutatakse elektrooniliselt juhitavat neljakäigulist automaatkäigukasti.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Indrek Teder: raha räägib. Endiselt
Mõnedes Euroopa riikides on jätkuvalt esiplaanil äri- ja majanduslikud huvid, mitte sõda Ukrainas. Ja seda täiesti avalikult, kirjutab endine õiguskantsler Indrek Teder vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Mõnedes Euroopa riikides on jätkuvalt esiplaanil äri- ja majanduslikud huvid, mitte sõda Ukrainas. Ja seda täiesti avalikult, kirjutab endine õiguskantsler Indrek Teder vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
USA uute kodude müük langes 9 aasta kiireimas tempos Kõrged laenuintressid survestavad nõudlust
USAs langes uute kodude müük aprillis viimase üheksa aasta kiireimas tempos, nõudlust mõjutasid negatiivselt kõrge inflatsioon ning kodulaenu intresside hüppeline tõus, vahendab Bloomberg.
USAs langes uute kodude müük aprillis viimase üheksa aasta kiireimas tempos, nõudlust mõjutasid negatiivselt kõrge inflatsioon ning kodulaenu intresside hüppeline tõus, vahendab Bloomberg.
Pea püsti, see on normaalne kriisiaeg
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Töötajad peavad mainekaks tööandjaks energiafirmat, tudengid Microsofti
Töötavate inimeste jaoks on kõige atraktiivsemad tööandjad riigi või kohaliku omavalitsuse infrastruktuuriettevõtted, tudengid hindavad Microsofti Eesti arenduskeskust, LHVd ja Pipedrive’i, näitab Kantar Emori tööandjate maine pingerida.
Töötavate inimeste jaoks on kõige atraktiivsemad tööandjad riigi või kohaliku omavalitsuse infrastruktuuriettevõtted, tudengid hindavad Microsofti Eesti arenduskeskust, LHVd ja Pipedrive’i, näitab Kantar Emori tööandjate maine pingerida.
Parim juht Madis Toomsalu: Eesti parim juht on hoopis mu ema
Konkursi parim juht 2022 ja LHV Grupi juht Madis Toomsalu rääkis tunnustuse teada saamise järel, et peab Eesti parimaks juhiks hoopis oma ema.
Konkursi parim juht 2022 ja LHV Grupi juht Madis Toomsalu rääkis tunnustuse teada saamise järel, et peab Eesti parimaks juhiks hoopis oma ema.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.