• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Tallinna linnavalitsus tahab tõsta tippametnike palka

  Linnaametnike palgatõusu hakkab linnavalitsus arutama järgmisel teisipäeval. «Ma leian, et ametnikke võiks vähem olla, aga nad peaks olema igal juhul tipptasemel spetsialistid,» lausus Eenmaa. «Me arutame kogu selle loo strateegia juhtkonnaga läbi ja siis teeme konkreetsemaid avaldusi.»
  Ta lisas, et seni ei ole kalkuleeritud, kui palju ja kellel palk täpselt tõuseb ja millistest allikatest raha leitakse. «Selleks aastaks on eelarve ära tehtud. Kas siis tuleb lisaeelarve teha või mis iganes,» märkis Eenmaa.
  Linnapea sõnul käib jutt eelkõige tippametnikest, kes töötavad juriidilisel, ettevõtluse või rahandusega seotud aladel.
  Tema meelest on alatasustatud ka nii Tartu kui Tallinna linnapead, arvestades piirkonna ja aastaeelarve suurust ning vastutuse astet. «Ma väga vabandan, aga minu arust on nad Eestis kõige madalama palgaga linnapead,» tõdes Eenmaa. Tallinna linnapea brutopalk kuus on 12 000 krooni, millele lisandub 3700 krooni maksustatavat lisatasu.
  Linnapea sõnul on palgatõus põhjustatud sellest, et linnavolikogu nõunikud ja töötajad saavad märksa rohkem palka kui linnavalitsuses samal ametil töötavad spetsialistid.
  «Meie palgakasv oli 10% aastaks,» lausus Eenmaa. «Volikogus oli palgafondi kasv 74% lisaks tavapärasele kümnele protsendile.» Samas on nii linnavolikogu kui linnavalitsuse nõuniku astmepalk ühtemoodi 5300--7480 krooni kuus.
  Linna rahandusameti juhataja Heino Tonsiver teatas, et volikogu ametnike arv on pärast viimaseid valimisi poolteist korda suurenenud, mis annab 50% palgafondi kasvu. Ülejäänud 25% võib tema sõnul panna otsese palgatõusu arvele.
  «Linnavolikogu lihtsalt nägi aasta alguses ette koosseisude suurenemist ja kinnitas oma eelarves ka vastava palgafondi, mida linnavalitsus ei osanud miskipärast ette näha või küsida,» rääkis Tallinna linnavolikogu kantselei juhataja Mihkel Pilving.
  Pilving ei osanud öelda, kas palgafondi kasv volikogus oli just 74%+10%. Ta märkis, et volikogu peab peale põhikohaga töötajate palga hoidmise kinni maksma ka paljud lepingulised tööd ning volikogu liikmete hüvitused.
  Linnavolikogu ametnikud saavad tema teatel sel aastal lisatasu keskeltläbi 30% astmepalgast. Linnavalitsus saab Heino Tonsiveri kinnitusel lisatasusid maksta vaid 2--3% ulatuses palgafondist.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Einar Vallbaum: Narva-Jõesuu muulist sõltub erakordselt palju
Oluline osa Eesti turismitööstuse arengust takerdub Narva-Jõesuu lagunenud muuli taha, mille korrasolust sõltub eestlaste võime oma territoriaalvetes majandada., kirjutab Lääne-Viru Omavalitsuste Liidu juhatuse esimees Einar Vallbaum.
Oluline osa Eesti turismitööstuse arengust takerdub Narva-Jõesuu lagunenud muuli taha, mille korrasolust sõltub eestlaste võime oma territoriaalvetes majandada., kirjutab Lääne-Viru Omavalitsuste Liidu juhatuse esimees Einar Vallbaum.
Merko alustab Uus-Veerennis viienda etapiga
Merko Ehitus teatas esmaspäeval börsiteate vahendusel, et käivitab Tallinnas Uus-Veerenni korteriarendusprojekti viienda etapi.
Merko Ehitus teatas esmaspäeval börsiteate vahendusel, et käivitab Tallinnas Uus-Veerenni korteriarendusprojekti viienda etapi.
Raadiohommikus: verelaskmine aktsiaturgudel ja ämbrid LHV märkimisõigusega
Teeme värske kokkuvõtte verelaskmisest maailma aktsiaturgudel ja proovime hinnata, kas oleme sisenemas karuturule või on hoopis tegemist hea ostukohaga.
Teeme värske kokkuvõtte verelaskmisest maailma aktsiaturgudel ja proovime hinnata, kas oleme sisenemas karuturule või on hoopis tegemist hea ostukohaga.
Ettevõtjad teevad katkiste kristallkuulide kiuste kasvuplaane
"Mul on kodus kristallkuul, aga sellel kuulil on üks nurk katki, et ega see väga hästi tööta," võttis plastitööstuse Estiko-Plastar juht Meelis Jürgens kokku segasel ajal järgmise aasta kasvuplaanide tegemise.
"Mul on kodus kristallkuul, aga sellel kuulil on üks nurk katki, et ega see väga hästi tööta," võttis plastitööstuse Estiko-Plastar juht Meelis Jürgens kokku segasel ajal järgmise aasta kasvuplaanide tegemise.