• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Tallinna linnavalitsus tahab tõsta tippametnike palka

  Linnaametnike palgatõusu hakkab linnavalitsus arutama järgmisel teisipäeval. «Ma leian, et ametnikke võiks vähem olla, aga nad peaks olema igal juhul tipptasemel spetsialistid,» lausus Eenmaa. «Me arutame kogu selle loo strateegia juhtkonnaga läbi ja siis teeme konkreetsemaid avaldusi.»
  Ta lisas, et seni ei ole kalkuleeritud, kui palju ja kellel palk täpselt tõuseb ja millistest allikatest raha leitakse. «Selleks aastaks on eelarve ära tehtud. Kas siis tuleb lisaeelarve teha või mis iganes,» märkis Eenmaa.
  Linnapea sõnul käib jutt eelkõige tippametnikest, kes töötavad juriidilisel, ettevõtluse või rahandusega seotud aladel.
  Tema meelest on alatasustatud ka nii Tartu kui Tallinna linnapead, arvestades piirkonna ja aastaeelarve suurust ning vastutuse astet. «Ma väga vabandan, aga minu arust on nad Eestis kõige madalama palgaga linnapead,» tõdes Eenmaa. Tallinna linnapea brutopalk kuus on 12 000 krooni, millele lisandub 3700 krooni maksustatavat lisatasu.
  Linnapea sõnul on palgatõus põhjustatud sellest, et linnavolikogu nõunikud ja töötajad saavad märksa rohkem palka kui linnavalitsuses samal ametil töötavad spetsialistid.
  «Meie palgakasv oli 10% aastaks,» lausus Eenmaa. «Volikogus oli palgafondi kasv 74% lisaks tavapärasele kümnele protsendile.» Samas on nii linnavolikogu kui linnavalitsuse nõuniku astmepalk ühtemoodi 5300--7480 krooni kuus.
  Linna rahandusameti juhataja Heino Tonsiver teatas, et volikogu ametnike arv on pärast viimaseid valimisi poolteist korda suurenenud, mis annab 50% palgafondi kasvu. Ülejäänud 25% võib tema sõnul panna otsese palgatõusu arvele.
  «Linnavolikogu lihtsalt nägi aasta alguses ette koosseisude suurenemist ja kinnitas oma eelarves ka vastava palgafondi, mida linnavalitsus ei osanud miskipärast ette näha või küsida,» rääkis Tallinna linnavolikogu kantselei juhataja Mihkel Pilving.
  Pilving ei osanud öelda, kas palgafondi kasv volikogus oli just 74%+10%. Ta märkis, et volikogu peab peale põhikohaga töötajate palga hoidmise kinni maksma ka paljud lepingulised tööd ning volikogu liikmete hüvitused.
  Linnavolikogu ametnikud saavad tema teatel sel aastal lisatasu keskeltläbi 30% astmepalgast. Linnavalitsus saab Heino Tonsiveri kinnitusel lisatasusid maksta vaid 2--3% ulatuses palgafondist.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Sille Pettai: rohepööre vajab heas mõttes survet
Me ei saa eeldada, et ühiskonna meel muutub pelgalt riigi võetud rohepöörde eesmärkide najal. Vajame sotsiaalset ja seadusandlikku survet ning raami, kirjutab SmartCapi fondijuht Sille Pettai Äripäeva idufirmade portaalis foundME.
Me ei saa eeldada, et ühiskonna meel muutub pelgalt riigi võetud rohepöörde eesmärkide najal. Vajame sotsiaalset ja seadusandlikku survet ning raami, kirjutab SmartCapi fondijuht Sille Pettai Äripäeva idufirmade portaalis foundME.
USA aktsiate pika mõõnaperioodi lõpetas rallinädal
USA peamine börsiindeks S&P 500 tõusis täna 2,47% ja tänasega lõppenud nädalal 6,5%, lõpetades seitsmenädalase langusperioodi.
USA peamine börsiindeks S&P 500 tõusis täna 2,47% ja tänasega lõppenud nädalal 6,5%, lõpetades seitsmenädalase langusperioodi.
Pea püsti, see on normaalne kriisiaeg
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Sunly juht ametnikele: otsustage ja kaitske otsuseid ka kohtus, aga lõpetage venitamine
Ehkki meretuulikud võiksid katta Eesti elektrivajaduse, pole ühtegi tuulikut veel püsti pandud. Küsimus, kas sel kümnendil selleni jõutakse, lööb asjaosalised kahte lehte.
Ehkki meretuulikud võiksid katta Eesti elektrivajaduse, pole ühtegi tuulikut veel püsti pandud. Küsimus, kas sel kümnendil selleni jõutakse, lööb asjaosalised kahte lehte.
Venemaa autovedajad virelevad siseturul
Üle kuue miljoni Venemaa veoki, mille tee välismaale on lukku keeratud, on püüdnud leida tööd siseturul, kuid kaks korda langenud transpordihinnad ei tõota midagi head: enamik autodest lihtsalt seisab, vahendab logistikauudised.ee.
Üle kuue miljoni Venemaa veoki, mille tee välismaale on lukku keeratud, on püüdnud leida tööd siseturul, kuid kaks korda langenud transpordihinnad ei tõota midagi head: enamik autodest lihtsalt seisab, vahendab logistikauudised.ee.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.