15. september 1997 kell 22:00

Innovatsioonipanga kaebus kohtus arutusele neljapäeval

Halduskohtu kohtunik Sirje Tromp ütles, et ta ei rahuldanud Innovatsioonipanga taotlust peatada keskpanga nõukogu otsus ja sellest tulenenud pangainspektsiooni ettekirjutuse täitmine kuni kohtuvaidluse lõpuni. Kohtuniku sõnul ei olnud see taotlus piisavalt põhjendatud ning ka Eesti Pank vaidles sellele vastu.

Eesti Panga nõukogu otsuse kohaselt tühistati 10. septembril Innovatsioonipanga tegevuslitsents.

Otsust põhjendati sellega, et Innovatsioonipank oli enda omanike kohta esitanud vastuolulisi andmeid.

Sisuliselt süüdistati aga panka selles, et tema suurosaniku, Mani saarel registreeritud firma Eurocapital Group Ltd ning selle peadirektor Alex Genini äriline reputatsioon pole laitmatu. Teisisõnu tähendas see süüdistust nn musta raha toomises Eesti pangandusse.

Innovatsioonipank ja Alex Genin on kõik süüdistused, tuginedes dokumentidele, tagasi tõrjunud.

Hetkel kuum