• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Gunnar Dudkinit kohustati kohtusse ilmuma

  Kohus kohustas süüdimõistetut kohtuistungile ilmuma. Taotluse lükata asja arutamine edasi tegi kohtule prokurör Marge Püss. «Süüdimõistetu kohalolek on vajalik,» rõhutas Püss. «Otsust ei saa langetada ilma Gunnar Dudkinit nägemata ja talle küsimusi esitamata.»
  Üllar Talviste sõnul on Dudkin alates 15. septembrist kuni 21. septembrini haiguslehel ega saanud seetõttu Tartusse kohtusse ilmuda. Talviste hinnangul pole süüdimõistetu kohalolek kohtus vajalik.
  «Asja saab otsustada dokumentide alusel,» ütles kohtualuse kaitsja. «Pealegi on Tartu linnakohus juba korra Dudkini karistusest vabastamist ilma süüdimõistetu kohalolekuta arutanud ning otsuse teinud.»
  Talviste rõhutas, et Dudkin viibib tihti haiguslehel. Talviste kinnitusel ei tööta Dudkin kusagil. Tartu linnakohus arutab Dudkini kaitsja Üllar Talviste taotlust taas 1. oktoobril. Tartu linnakohtu kohtunik Anneli Tanum kohustas Dudkinit kohtuistungile ilmuma.
  Talviste sõnul on tunnustatud meditsiinieksperdid tunnistanud Gunnar Dudkini südame raskete rütmihäirete tõttu teise grupi vaeguriks. «Ekspertiisikomisjon on seisukohal, et Dudkini tervislik seisukord ei võimalda tal meie Euroopa nõuetele mittevastavates vanglates viibida,» selgitas Talviste. «Kinnipidamiskohas viibimine võib Dudkinile eluohtlikuks saada.»
  Tartu linnakohus arutas mai keskel Talviste taotlust vabastada Dudkin karistuse kandmisest seoses eluohtliku tervisliku seisundiga ning andis süüdimõistetule raske haiguse tõttu vangi minekul ajapikendust 1. augustini.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Eva Truuverk: Eestist võiks saada rohepöörde Silicon Valley
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
NFT – kuum plokiahela trend – saab oma ETFi
USA varahaldur Defiance ETF käivitab Defiance Digital Revolution ETFi, mis hakkab järgima plokiahelaga seotud ettevõtete ja non-fungible token'i (NFT) indeksit.
USA varahaldur Defiance ETF käivitab Defiance Digital Revolution ETFi, mis hakkab järgima plokiahelaga seotud ettevõtete ja non-fungible token'i (NFT) indeksit.
Volkswageni autotarkvaraettevõte muudab oma äristrateegiat Eestis
Volkswagen Grupi tarkvaraalaseid kompetentse koondav ettevõte CARIAD SE muudab oma strateegiat ja äritegevuse fookust Eestis. Selle tulemusel hakkab CARIAD Estonia haldama kõiki ettevõtte rahvusvahelisi tütarettevõtteid.
Volkswagen Grupi tarkvaraalaseid kompetentse koondav ettevõte CARIAD SE muudab oma strateegiat ja äritegevuse fookust Eestis. Selle tulemusel hakkab CARIAD Estonia haldama kõiki ettevõtte rahvusvahelisi tütarettevõtteid.
Raadiohommikus: kelle seast valitakse aasta silmapaistvaim ettevõtja?
Äripäeva toimetus valis värskelt välja kaheksa inimest, kes kandideerivad sel aastal tiitlile aasta ettevõtja. Kes ja miks esitati ehk kelle seast valik tehakse, selgub hommikuprogrammis.
Äripäeva toimetus valis värskelt välja kaheksa inimest, kes kandideerivad sel aastal tiitlile aasta ettevõtja. Kes ja miks esitati ehk kelle seast valik tehakse, selgub hommikuprogrammis.