18. september 1997 kell 22:00

Maapank suurendab investeeringut aktsiatesse

Maapanga investeeringud aktsiatesse moodustavad augusti lõpu seisuga 352 miljonit krooni.

Maapanga nõukogu esinaine Malle Eenmaa ütles, et suurem osa Maapanga investeerimisportfellist on klientide portfell, mistõttu Maapank pole võtnud liialt suuri aktsiariske. Maapanga finantsdivisjoni direktori Ahti Aho hinnangul on panga enda portfelli suurus ligi 100 miljonit krooni. Aho sõnul kuuluvad panga väärtpaberiportfelli peale panga oma aktsiate ka klientide panditud aktsiad.

Aho ütles, et Maapank on suurendanud investeeringuid aktsiatesse, sest panga juhatus on teinud sellise investeerimisotsuse. Tema sõnul varem Maapangal aktsiaportfell puudus.

Aho ei soovinud kommenteerida, mis võib Maapanka oodata siis, kui aktsiaturgu peaks tabama suur langus. Ta ei soovinud ka öelda, kuidas pank maandab oma väärtpabeririske.

Hansapanga analüüsi- ja planeerimise osakonna juhataja Margus Kisel ütles, et kui aktsiad moodustavad panga omakapitalist 185 protsenti, on pank kindlasti väga tundlik võimalikele börsimuutustele. Kisel ütles, et tema nii suurt riski ei võtaks.

Kiseli sõnul ei mõjuta suur aktsiarisk hoiustajatest kliente, küll aga võib mõjutada investoreid. Kui turg langeb, ei täida suure aktsiariski võtnud ettevõte kasumiprognoosi ja investor ei saa loodetud tulu, märkis Kisel.

Maapank kavatseb lähiajal taotleda noteerimist Tallinna väärtpaberibörsil.

Hetkel kuum