• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Turism võib lähiaastatel hakata kaks korda enam sisse tooma

  Turismiameti hinnangul kasvavad ekspordinäitajad sel aastal võrreldes eelmisega umbes neljandiku võrra. Esimesel poolaastal saabus Eestisse 6% enam turiste kui eelmise aasta samal perioodil ja ööbimiste arv kasvas 16%. Lähiaastail peab turismiamet kiiremini kasvavaiks põhiturgudeks Soomet, Rootsit, Venemaad ja Suurbritanniat.
  Turismifirmade liidu presidendi, reisibüroo Wris tegevdirektori Erki Urva sõnul on lähiaastate arengusuund suurendada turismist laekuvaid tulusid Eestis, mitte pöörata niipalju tähelepanu saabumiste arvu suurenemisele.
  Suvekuudel kasvas Eestisse tehtud laeva- ja lennureiside arv 10% võrreldes mullu sama perioodiga. Suvel saabus Eestisse Tallinna kaudu 7200 väliskülastajat päevas ehk 640 inimest rohkem kui eelmisel aastal.
  Turismiameti andmetel on viimase aasta jooksul kasvanud oluliselt investeeringud hotellide ja restoranide põhivahenditesse.
  Tänavu esimese poolaasta jooksul on investeeritud hotellidesse-restoranidesse sama palju raha kui kogu eelmise aastaga kokku. Oodatav hotellitubade juurdekasv Eestis aastail 1997--1999 on 25 protsenti, sh Tallinnas 30 protsenti.
  Väljaspool Tallinna on toimunud turismi kasv peamiselt maaturismitoodete ja aktiivse puhkamise võimaluste arvel.
  Eestlaste ööbimised kohalikes majutusasutustes on selle aasta seitsme kuuga kasvanud seitse protsenti, juunis-juulis ligi kolmandiku võrreldes eelmise aastaga.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Saksa majandusajakirjanik valimiste eel: taastame Hansa Liidu!
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Sigade hinnad kukkusid Hiinas tagasi maa peale
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Autojuhtide puudus sundis Briti valitsust järele andma
Suurbritannia peaks varsti teatama ajutistest viisadest autovedajatele, et vähendada suurt tööjõupuudust, vahendab Reuters.
Suurbritannia peaks varsti teatama ajutistest viisadest autovedajatele, et vähendada suurt tööjõupuudust, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: Enefiti börsidebüüt, krüptovarad ja mure hariduse pärast
Nädala viimases hommikuprogrammis on fookus paljulubavatel investeerimisideedel ja Eesti haridussüsteemi tulevikul.
Nädala viimases hommikuprogrammis on fookus paljulubavatel investeerimisideedel ja Eesti haridussüsteemi tulevikul.