22. september 1997 kell 22:00

Turism võib lähiaastatel hakata kaks korda enam sisse tooma

Turismiameti hinnangul kasvavad ekspordinäitajad sel aastal võrreldes eelmisega umbes neljandiku võrra. Esimesel poolaastal saabus Eestisse 6% enam turiste kui eelmise aasta samal perioodil ja ööbimiste arv kasvas 16%. Lähiaastail peab turismiamet kiiremini kasvavaiks põhiturgudeks Soomet, Rootsit, Venemaad ja Suurbritanniat.

Turismifirmade liidu presidendi, reisibüroo Wris tegevdirektori Erki Urva sõnul on lähiaastate arengusuund suurendada turismist laekuvaid tulusid Eestis, mitte pöörata niipalju tähelepanu saabumiste arvu suurenemisele.

Suvekuudel kasvas Eestisse tehtud laeva- ja lennureiside arv 10% võrreldes mullu sama perioodiga. Suvel saabus Eestisse Tallinna kaudu 7200 väliskülastajat päevas ehk 640 inimest rohkem kui eelmisel aastal.

Turismiameti andmetel on viimase aasta jooksul kasvanud oluliselt investeeringud hotellide ja restoranide põhivahenditesse.

Tänavu esimese poolaasta jooksul on investeeritud hotellidesse-restoranidesse sama palju raha kui kogu eelmise aastaga kokku. Oodatav hotellitubade juurdekasv Eestis aastail 1997--1999 on 25 protsenti, sh Tallinnas 30 protsenti.

Väljaspool Tallinna on toimunud turismi kasv peamiselt maaturismitoodete ja aktiivse puhkamise võimaluste arvel.

Eestlaste ööbimised kohalikes majutusasutustes on selle aasta seitsme kuuga kasvanud seitse protsenti, juunis-juulis ligi kolmandiku võrreldes eelmise aastaga.

Hetkel kuum