22. september 1997 kell 22:00

Uus supp tulele!

Täna võtab või vähemasti peaks võtma valitsus seisukoha ASi Narva Elektrijaamad äriplaani asjus. Võiks öelda, et NRG Energy, Eesti Energia ja majandusministeeriumi koostöös valminud plaanile on viimasel ajal ajakirjanduses pühendatud tavatult palju ruumi. Kahju, et nii laialdane avalik arutelu sai täistuurid sisse pisut hilja, kuid kindlasti on kõigel sellel suur õpetlik iva sees.

Nüüd on loodetavasti lõplikult selge, et kunagi kusagil kellegi poolt kellelegi antud mitteametlikud lubatused viivad tulusate kokkulepete asemel niisuguse supi kokkukeetmiseni, mida on hiljem väga raske nahka pista. Loodetavasti on valitus jõujaamade erastamise ümber toimuvast korraliku õppetunni saanud ning veel erastamata riigiettevõtete müügil valitakse edaspidi vaid avalikumaist avalikum moodus.

Mis aga elektrijaamasupisse puutub, siis tahaks loota, et valitsus ei jää seda lõputult edasi keetma. Kui tegu on aia taha läinud, tuleb seda tunnistada ning siis uus pada tulele panna.

Hetkel kuum