• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Ukraina majandus toibub

  Ukraina sisemajanduse kogutoodangu (SKT) kahanemine on peatunud ning 1998. a peaks see suurenema 0,5%. Tööstustoodang suureneb veelgi rohkem -- 0,9%. Järgmise aasta inflatsioonitasemeks pakutakse 12%, mis on 1% vähem kui sel aastal.
  Samm-sammult pürib Ukraina rahvusvahelistele kapitaliturgudele. Esimese, 450 miljoni dollari suuruse euroobligatsiooniemissiooni tegi ta augustis Euroopa ja Aasia suurimatel börsidel. Nüüd septembris järgneb sellele sama suur emissioon Aasia turgudel ja see on noteeritud jeenides. Enne seda peab Ukraina saama uue krediidireitingu, mis mitteametlikel andmetel tuleb BB+. Oktoobris on kavas täiendav euroobligatsioonide emissioon 350--500 mln dollari väärtuses.
  Pärast seda, kui Ukraina võttis 1996. a septembris kasutusele oma raha -- grivna --, on see devalveerunud USA dollari suhtes 5,4%. Grivna kurss dollari suhtes on järgmisel aastal kavandatud keskmiselt 1,9 grivnat. Riigi välisvaluutareservid olid 1. augusti seisuga 2,36 miljardit dollarit.
  Ukraina riigieelarve puudujääk suureneb selle aasta 4 mld grivnalt järgmisel aastal 5,3 mld grivnale, mis moodustab umbes 5% 101,4 mld grivna suurusest SKTst. Riigi välisvõlg oli 1. septembri seisuga 16,9 mld grivnat.
  Suurenevad rahvusvaheliste institutsiooniliste ja erainvestorite investeeringud Ukrainasse. 1997. a esimese kvartali lõpuks oli Ukrainasse tehtud otseseid välisinvesteeringuid kokku 1,5 miljardit dollarit.
  Täites rahvusvahelise valuutafondi (IMF) nõudeid, loodab Ukraina kolme aasta peale saada laenu kokku 2,9 mld USA dollarit. B&B,NI
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Egle Heinsar: edukas Eesti algab vaesteta ühiskonnast – 220 eurot kuus kõige haavatavamatele
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Sendipidude nõutuim artist Rahakratt hullutab masse
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
Tahe Outdoors suurendas kahjumit
Spordivarustuse tootja Tahe Outdoors kasvatas läinud aastal küll käivet, ent samas paisus ka kahjum.
Spordivarustuse tootja Tahe Outdoors kasvatas läinud aastal küll käivet, ent samas paisus ka kahjum.
Volkswageni autotarkvaraettevõte muudab oma äristrateegiat Eestis
Volkswagen Grupi tarkvaraalaseid kompetentse koondav ettevõte CARIAD SE muudab oma strateegiat ja äritegevuse fookust Eestis. Selle tulemusel hakkab CARIAD Estonia haldama kõiki ettevõtte rahvusvahelisi tütarettevõtteid.
Volkswagen Grupi tarkvaraalaseid kompetentse koondav ettevõte CARIAD SE muudab oma strateegiat ja äritegevuse fookust Eestis. Selle tulemusel hakkab CARIAD Estonia haldama kõiki ettevõtte rahvusvahelisi tütarettevõtteid.