28. september 1997 kell 22:00

Maapank valib endale oktoobris uue tegevjuhi

Maapanga nõukogu esimees Malle Eenmaa kinnitas, et panga uue juhatuse esimehe küsimus on 7. oktoobril Maapanga nõukogu istungi päevakorras.

Eenmaa ütles, et Maapanga nõukogul oli 8. aprillil panga juhatuse esimeheks valitud Hüvitusfondi juhatuse liikme Kalev Raidjõega kokkulepe, et ta jääb sellesse ametisse ainult pooleks aastaks. Oktoobris saab Raidjõel pool aastat Maapangas täis.

Malle Eenmaa lükkas ümber väite, et Maapanga uue juhatuse esimehe kandidatuuri oleks panga nõukogu pidanud arutama juba eelmisel nädalal, kuid see jäi päevakorrast välja, kuna nõukogul polnud esitada sellist kandidaati, kes oleks enamusele Maapanga nõukogu liikmetest meeldinud.

Võimalust, et Arvo Sarapuu Maapanga nõukogu istungil uue juhatuse esimehe kandidaadina läbi ei lähe, pidas Eenmaa väikeseks. «Täna ei ole mul küll väga suurt põhjust seda arvata,» ütles Maapanga nõukogu esimees reedel.

Eenmaa kinnitusel valitakse Maapanga uus juhatuse esimees konsensuse alusel, st et teda peavad toetama kõik Maapanga nõukogu liikmed.

Malle Eenmaa ei nõustunud kommenteerima Kalev Raidjõe tegevuse vastuolu Hüvitusfondi seadusega, kus on kirjas, et Hüvitusfondi juhatuse liige ei või töötada teises krediidiasutuses. Raidjõe kuulub praegu Hüvitusfondi ja Maapanga juhatusse.

Hüvitusfondist on kinnitatud Äripäevale, et tehtud juriidilise ekspertiisi käigus leiti, et Hüvitusfondi juhatuse liikmed pole rikkunud Hüvitusfondi seadust.

7. oktoobril arutab Tallinna väärtpaberibörsi noteerimiskomisjon Maapanga taotlust noteerida panga aktsiad börsi lisanimekirjas. Maapanga börsile minek viibib, sest pangalt on nõutud lisadokumentide esitamist.

Hetkel kuum