• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Maapank valib endale oktoobris uue tegevjuhi

  Maapanga nõukogu esimees Malle Eenmaa kinnitas, et panga uue juhatuse esimehe küsimus on 7. oktoobril Maapanga nõukogu istungi päevakorras.
  Eenmaa ütles, et Maapanga nõukogul oli 8. aprillil panga juhatuse esimeheks valitud Hüvitusfondi juhatuse liikme Kalev Raidjõega kokkulepe, et ta jääb sellesse ametisse ainult pooleks aastaks. Oktoobris saab Raidjõel pool aastat Maapangas täis.
  Malle Eenmaa lükkas ümber väite, et Maapanga uue juhatuse esimehe kandidatuuri oleks panga nõukogu pidanud arutama juba eelmisel nädalal, kuid see jäi päevakorrast välja, kuna nõukogul polnud esitada sellist kandidaati, kes oleks enamusele Maapanga nõukogu liikmetest meeldinud.
  Võimalust, et Arvo Sarapuu Maapanga nõukogu istungil uue juhatuse esimehe kandidaadina läbi ei lähe, pidas Eenmaa väikeseks. «Täna ei ole mul küll väga suurt põhjust seda arvata,» ütles Maapanga nõukogu esimees reedel.
  Eenmaa kinnitusel valitakse Maapanga uus juhatuse esimees konsensuse alusel, st et teda peavad toetama kõik Maapanga nõukogu liikmed.
  Malle Eenmaa ei nõustunud kommenteerima Kalev Raidjõe tegevuse vastuolu Hüvitusfondi seadusega, kus on kirjas, et Hüvitusfondi juhatuse liige ei või töötada teises krediidiasutuses. Raidjõe kuulub praegu Hüvitusfondi ja Maapanga juhatusse.
  Hüvitusfondist on kinnitatud Äripäevale, et tehtud juriidilise ekspertiisi käigus leiti, et Hüvitusfondi juhatuse liikmed pole rikkunud Hüvitusfondi seadust.
  7. oktoobril arutab Tallinna väärtpaberibörsi noteerimiskomisjon Maapanga taotlust noteerida panga aktsiad börsi lisanimekirjas. Maapanga börsile minek viibib, sest pangalt on nõutud lisadokumentide esitamist.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Coopi äripanganduse juht: kiire kohanemisvõime aitab Eesti ettevõtjatel “täiusliku tormi” üle elada
Tänavu esimeses kvartalis Eesti ja Euroopa majandust tabanud niinnimetatud täiuslik torm tõi kaasa korraliku ehmatuse. Samas näitavad kõik praegused märgid, et Eesti ettevõtjad on kiired kohanejad ning ka seekordse kriisi mõju jääb kardetust tagasihoidlikumaks, kirjutab Coop Panga äripanganduse juht Arko Kurtmann.
Tänavu esimeses kvartalis Eesti ja Euroopa majandust tabanud niinnimetatud täiuslik torm tõi kaasa korraliku ehmatuse. Samas näitavad kõik praegused märgid, et Eesti ettevõtjad on kiired kohanejad ning ka seekordse kriisi mõju jääb kardetust tagasihoidlikumaks, kirjutab Coop Panga äripanganduse juht Arko Kurtmann.
Twitteri aktsionäride koosolek võib lõppeda pauguga
Kolmapäevasel Twitteri aktsionäride koosolekul võib oodata "ilutulestikku" Tesla tegevjuhi Elon Muski ja Twitteri juhatuse vahel.
Kolmapäevasel Twitteri aktsionäride koosolekul võib oodata "ilutulestikku" Tesla tegevjuhi Elon Muski ja Twitteri juhatuse vahel.
Pea püsti, see on normaalne kriisiaeg
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Tootjad: tänane euroaluste süsteem vajab kiiresti uut lahendust
Pole vist tootmisettevõtet, kus ei oleks probleeme euroalustega. Need kaovad, on kaalult rasked, kipuvad lagunema, puitaluste hind on kerkinud kordades, nende pealt tuleb maksta aktsiisitasu ja kliendid nõuavad suuri kaoprotsente, seega on kogu süsteem ammu ajale jalgu jäänud. Lahendus oleks võtta kasutusele plastaluste ringmajandusteenus, mida veopakendite ringlusteenuseid pakkuvad ettevõtted juba mujal maailmas pakuvad. Millise võidu see tootjatele ja jae kauplejatele toob?
Pole vist tootmisettevõtet, kus ei oleks probleeme euroalustega. Need kaovad, on kaalult rasked, kipuvad lagunema, puitaluste hind on kerkinud kordades, nende pealt tuleb maksta aktsiisitasu ja kliendid nõuavad suuri kaoprotsente, seega on kogu süsteem ammu ajale jalgu jäänud. Lahendus oleks võtta kasutusele plastaluste ringmajandusteenus, mida veopakendite ringlusteenuseid pakkuvad ettevõtted juba mujal maailmas pakuvad. Millise võidu see tootjatele ja jae kauplejatele toob?
Savisaar tõstis riigimetsa raiemahte
Keskkonnaminister Erki Savisaar tuli vastu metsatööstuse lobile ja pööras ümber eelmise ministri määruse ning suurendas tänavust raiemahtu riigimetsas enam kui poole miljoni tihumeetri võrra.
Keskkonnaminister Erki Savisaar tuli vastu metsatööstuse lobile ja pööras ümber eelmise ministri määruse ning suurendas tänavust raiemahtu riigimetsas enam kui poole miljoni tihumeetri võrra.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.