6. oktoober 1997 kell 22:00

Sõpruskond Põhjala suurpanga sünni taga

S-E-Bankeni ja Trygg-Hansa liitumisel tekkiva Põhjala suurima panga moodustamise taga on Rootsi kuueliikmeline majanduseliit eesotsas ABB kontserni ning Wallenbergide tööstusdünastia investeerimisfirma juhi Percy Barnevikiga.

Trygg-Hansa juht Lars Thunell, kellest saab loodava panga peadirektor, tuli kindlustusfirmasse ABB kontsernist, kuhu ta võttis tööle Percy Barnevik. Üks tema lähemaid kaastöölisi ABBs oli Peggy Bruzelius, S-E-Bankeni asehaldusdirektor, kelle ülesandeks on investeeringute haldamine.

S-E-Bankeni juhatuse esimees Karl-Erik Sahlberg töötas varem keemiakontsernis Perstorp koos Gösta Wikingiga, kes on juba mõnda aega Trygg-Hansa elukindlustusharu juhatuse esimees. Seal kohtas ta ka Peggy Bruzeliust, kellest saab loodava suurpanga võtmefiguur, kui S-E-Banken võtab üle Trygg-Hansa aktsiaportfelli haldamise. Panga praegusest tegevdirektorist Jacob Wallenbergist saab uue panga juhatuse esimees.

S-E-Bankeni suuromanikeks olevate Wallenbergide mõjuvõim Rootsi majanduses kasvab tehinguga veelgi. Trygg-Hansa aktsiaportfelli kuulub ligi 38 mld Rootsi krooni eest kohalike ettevõtete aktsiaid. DI-DN-KL

Hetkel kuum