8. oktoober 1997 kell 22:00

EMV-l uus kasumiprognoos

Tallinna börsil puudub endiselt valitsev hinnatrend. Aktsiad teevad uudiste toel lühiajalisi liikumisi, omamata siiski jõudu uuele hinnatasemele liikumiseks. ÄP indeks eile praktiliselt ei muutunud, langedes päevaga 0,02%, 1306,00 punktile.

Suurima tõusu tegi eile ehitusfirma EMV aktsia, mis hakkas pärast hommikul teatatud kasumiprognoosi suurendamist kiiresti kerkima ja lõpetas päeva 77,95 kr tasemel (päevaga +8,26%). Kasumiprognoosi suurendamisne 8 mln kr võrra 30 mln kroonini tekitas investorite hulgas aktsia vastu elavat huvi. Tehingute arvult oli EMV eile börsil 73 tehinguga Hansapanga järel teisel kohal, päevakäive 6,76 mln kr.

Nii käibelt (36,3 mln kr) kui tehingute arvult (77) oli eile enimkaubeldud Hansapanga aktsia. Hansapanga aktsia kerkis pärast emissiooniga seotud depressiooni mõningast hajumist eile 1,46%, 204,5 kroonile.

Eile kaubeldi viimast päeva Hoiupanga aktsiatega, mis jõuavad nende ostjate arvele märkimise eesõiguste registreerimise ajaks. Aktsia hind eile kerkis (0,39%, 256 kroonile), kuid kuni emissiooni lõpuni jääb aktsia kindlasti surve alla ja hind pigem langeb veidi kui tõuseb.

Hetkel kuum