• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  EMV-l uus kasumiprognoos

  Tallinna börsil puudub endiselt valitsev hinnatrend. Aktsiad teevad uudiste toel lühiajalisi liikumisi, omamata siiski jõudu uuele hinnatasemele liikumiseks. ÄP indeks eile praktiliselt ei muutunud, langedes päevaga 0,02%, 1306,00 punktile.
  Suurima tõusu tegi eile ehitusfirma EMV aktsia, mis hakkas pärast hommikul teatatud kasumiprognoosi suurendamist kiiresti kerkima ja lõpetas päeva 77,95 kr tasemel (päevaga +8,26%). Kasumiprognoosi suurendamisne 8 mln kr võrra 30 mln kroonini tekitas investorite hulgas aktsia vastu elavat huvi. Tehingute arvult oli EMV eile börsil 73 tehinguga Hansapanga järel teisel kohal, päevakäive 6,76 mln kr.
  Nii käibelt (36,3 mln kr) kui tehingute arvult (77) oli eile enimkaubeldud Hansapanga aktsia. Hansapanga aktsia kerkis pärast emissiooniga seotud depressiooni mõningast hajumist eile 1,46%, 204,5 kroonile.
  Eile kaubeldi viimast päeva Hoiupanga aktsiatega, mis jõuavad nende ostjate arvele märkimise eesõiguste registreerimise ajaks. Aktsia hind eile kerkis (0,39%, 256 kroonile), kuid kuni emissiooni lõpuni jääb aktsia kindlasti surve alla ja hind pigem langeb veidi kui tõuseb.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Säästkem energiat taastuvenergiale
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
USA peamised indeksid punased
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: kaua tants kinnisvaraturul ja pinged tööturul veel kestavad?
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Valitsus võttis vastu eelnõu, kuhu on riigifirma arust sisse kirjutatud huvide konflikt
Valitsus kiitis heaks ehitusseadustiku ja sellega seonduvate seaduste muutmise eelnõu, mille järgi saab riik ise meretuuleparkide ja kalakasvatuste hoonestuslubasid algatada ja läbi viia ning seejärel panna enampakkumisele.
Valitsus kiitis heaks ehitusseadustiku ja sellega seonduvate seaduste muutmise eelnõu, mille järgi saab riik ise meretuuleparkide ja kalakasvatuste hoonestuslubasid algatada ja läbi viia ning seejärel panna enampakkumisele.