• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Opositsioon tõrjuti riigieelarve arutelust

  Opositsioonipoliitikuid tabas üleeile rahanduskomisjoni istungile jõudes ebameeldiv üllatus -- valitsusliitu kuuluvad kolleegid olid juba lõpetanud arutelu järgmise aasta riigieelarve üle.
  Komisjoni liige, riigikogu Isamaaliidu fraktsiooni esimees Toivo Jürgenson ütles, et kui ta neli minutit pärast komisjoni istungi algust kohale jõudis, oli komisjonil otsus juba tehtud -- riigieelarve saadeti täiskokku esimesele lugemisele. «Olen osalenud nelja riigieelarve koostamisel, selline käitumine on parlamentaarsest tavast lähtudes pretsedenditu,» ütles Jürgenson. Ta tunnistas, et juriidiliselt on asjad korras. «Komisjoni esimees Olev Raju kindlasti ütleks, et poleks olnud vaja hilineda,» tõdes ta.
  «Raju tuli mulle naeratades vastu ja teatas, et komisjoni liikmetel polnud eelarve kohta küsimusi,» ütles endine majandusminister Jürgenson, lisades, et tema hinnangul on valitsus eelarve halvasti koostanud.
  Rahanduskomisjoni istungil olid enne opositsioonisaadikute päralejõudmist kohal viis koalitsiooni kuuluvat liiget. Samuti osalesid komisjoni istungil rahandusminister Mart Opmann, ministeeriumi eelarvepoliitika osakonna juhataja Ants Liiver ja kantsler Agu Lellep.
  Jürgensoni sõnul käitus koalitsioon vastasrinna mahasurumisel labaselt. «Tõstatasin selle küsimuse kolmapäeval ka ühinenud opositsiooni eestseisuses. Nii need asjad ei jää,» kinnitas ta. BNS
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Sille Pettai: rohepööre vajab heas mõttes survet
Me ei saa eeldada, et ühiskonna meel muutub pelgalt riigi võetud rohepöörde eesmärkide najal. Vajame sotsiaalset ja seadusandlikku survet ning raami, kirjutab SmartCapi fondijuht Sille Pettai Äripäeva idufirmade portaalis foundME.
Me ei saa eeldada, et ühiskonna meel muutub pelgalt riigi võetud rohepöörde eesmärkide najal. Vajame sotsiaalset ja seadusandlikku survet ning raami, kirjutab SmartCapi fondijuht Sille Pettai Äripäeva idufirmade portaalis foundME.
Tallinna börs lõpetas nädala LHV ja Enefiti tõukel plussis
Täna miljonieurose käibega tõusnud Enefit Green ja LHV Group aitasid Nasdaq Tallinnal börsinädal üle protsendise kasvuga lõpetada.
Täna miljonieurose käibega tõusnud Enefit Green ja LHV Group aitasid Nasdaq Tallinnal börsinädal üle protsendise kasvuga lõpetada.
Pea püsti, see on normaalne kriisiaeg
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Restoraniomanik Michelini tunnustusest: veel ei tea, kuidas see mõjutab
Eesti ehtetootja suurendas kasumit ja võttis dividendi
Eesti ehtetootja Juveel, kellest grammike üle poole kuulub küll soomlastele, kasvatas eelmisel aastal viiendiku võrra käivet ja poole võrra kasumit ja maksis omanikele üle poole miljoni euro dividendi.
Eesti ehtetootja Juveel, kellest grammike üle poole kuulub küll soomlastele, kasvatas eelmisel aastal viiendiku võrra käivet ja poole võrra kasumit ja maksis omanikele üle poole miljoni euro dividendi.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.