8. oktoober 1997 kell 22:00

Opositsioon tõrjuti riigieelarve arutelust

Opositsioonipoliitikuid tabas üleeile rahanduskomisjoni istungile jõudes ebameeldiv üllatus -- valitsusliitu kuuluvad kolleegid olid juba lõpetanud arutelu järgmise aasta riigieelarve üle.

Komisjoni liige, riigikogu Isamaaliidu fraktsiooni esimees Toivo Jürgenson ütles, et kui ta neli minutit pärast komisjoni istungi algust kohale jõudis, oli komisjonil otsus juba tehtud -- riigieelarve saadeti täiskokku esimesele lugemisele. «Olen osalenud nelja riigieelarve koostamisel, selline käitumine on parlamentaarsest tavast lähtudes pretsedenditu,» ütles Jürgenson. Ta tunnistas, et juriidiliselt on asjad korras. «Komisjoni esimees Olev Raju kindlasti ütleks, et poleks olnud vaja hilineda,» tõdes ta.

«Raju tuli mulle naeratades vastu ja teatas, et komisjoni liikmetel polnud eelarve kohta küsimusi,» ütles endine majandusminister Jürgenson, lisades, et tema hinnangul on valitsus eelarve halvasti koostanud.

Rahanduskomisjoni istungil olid enne opositsioonisaadikute päralejõudmist kohal viis koalitsiooni kuuluvat liiget. Samuti osalesid komisjoni istungil rahandusminister Mart Opmann, ministeeriumi eelarvepoliitika osakonna juhataja Ants Liiver ja kantsler Agu Lellep.

Jürgensoni sõnul käitus koalitsioon vastasrinna mahasurumisel labaselt. «Tõstatasin selle küsimuse kolmapäeval ka ühinenud opositsiooni eestseisuses. Nii need asjad ei jää,» kinnitas ta. BNS

Hetkel kuum