8. oktoober 1997 kell 22:00

Ventspils Nafta aktsiad on hinnas

Esmaspäeval avalikku müüki jõudnud Ventspils Nafta aktsiate müügihind võib pärast aktsiate märkimist ületada nominaalhinna kuni 40 korda, kirjutab eilne Läti päevaleht Diena.

Ventspils Nafta aktsiate avalik pakkumine kestab 31. oktoobrini ja selle esimesed ametlikud tulemused selguvad novembri lõpus. Hoiupanga spetsialistide hinnangul võib aktsia hinnaks kujuneda 30--40 latti ehk kuni 960 Eesti krooni. Aktsia nominaalhind on 1 latt.

Ventspils Nafta on suurim Läti ettevõte, mille aktsiad on jõudnud avalikku müüki erastamisväärtpaberite eest.

Ventspils Nafta erastamise käimasoleval kolmandal etapil müüakse väärtpabereid kolmes voorus. Tervikuna on kavas müüa EVPde eest 16,19 miljonit aktsiat ehk 15,5% osakute üldarvust, kokku müüakse kolmandal etapil 32% aktsiatest.

5% aktsiatest müüakse sularaha eest, 7% läheb müüki väljaspool Lätit. ETA

Hetkel kuum