12. oktoober 1997 kell 22:00

Linn asub piirama kinnisvaramaaklerite tegevusvabadust

Metsamaa ütlusel keeldutakse edaspidi kinnisvarafirmade esindajate vastuvõtmisest, kui parajasti ei ole tunnistajaid, kes saaksid maakleritel silma peal hoida. Vastasel korral võib ametnik pärast maakleri vastuvõtult lahkumist avastada enda laua alt rahahunniku, lisas Metsamaa.

Samuti lausus Metsamaa, et tulevikus ei ole ühelgi kinnisvarafirma esindajal mõtet paluda mingi asi kiires korras lahendada. Juriidilised ja füüsilised isikud on oma asjaajamises võrdsed, ütles Metsamaa.

Küsimusele, kas enne ei olnud füüsilised ja juriidilised isikud võrdses olukorras, vastas Metsamaa: «Kinnisvarafirmade esindajad on tüütud. Nad tulevad ustest ja akendest ja nõuavad. Tulevikus pannakse teisele korrusele koodlukud.»

ASi Tõnisson peamaakleri Raul Reino sõnul peaks Mait Metsamaa põhiseadust lugema. Kuidas saavad olla füüsilised isikud ja juriidilised isikud võrdses olukorras, kui juriidiline isik peab tulevikus tunnistaja otsima, aga füüsiline isik ei pea, märkis ta.

Samas soovis Reino teada, kes võivad ametniku juures tunnistajatena esineda. «Kas tunnistaja võib olla tänavalt või peab ta olema linnavalitsusest, pole ju teada,» ütles Reino.

Mait Metsamaa võiks abilinnapeana rahulikult asjade üle järele mõelda ja keskenduda sellele, kuidas maareformi läbiviimist Tallinna linnas tõepoolest kiirendada, lausus Reino.

Hetkel kuum