13. oktoober 1997 kell 22:00

Rindel muutusteta

Eesti kaitsestruktuuride juhid on saunatatud ja seebitatud. Kurkse patuoinas on leitud ja paikapanemisel. Riigikaitsealane kriis oleks nagu ühel pool.

See, et Kurkse ja Kuperjanovi kõrval Eesti kaitsevägi end ka Bosnias, Bornholmil ja Kopenhaagenis kõigiti kompromiteerinud on, ei kõiguta kedagi. Ehk nagu kaitseminister Andrus Öövel oma tagasiastumispalve tagasivõtmist kommenteeris -- vahepealne segane olukord on lõppenud.

Kaitsepolitsei kahtlustab nooremleitnant Karmi volituste ületamises, Karm süüdistab Eesti rahuvalvekompanii juhtkonda tegematajätmistes, riigikaitsekomisjon süüdistab kaitseministrit suutmatuses organiseerida kaitseministeeriumi tööd. Koonderakonna juhatuse liige Märt Kubo leiab, et Öövel on nüüd hakanud tunnetama ka neid asju, mida kaitseministeerium peaks tegema, ja jätkamine on loogiline. Peaminister arvab, et nii ministri kui kaitseväe juhataja ametisse jäämine ei ole lahendus Eesti riigikaitsele. Selgus on seega silmnähtav.

Hetkel kuum