• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Valmistuge aegsasti messiks

  Firma igapäevases reklaamitöös, kasutades tavapäraseid meediakanaleid (ajalehed, raadio, TV), pole võimalik anda firmast tegelikku pilti. Ajalehe reklaamiveerust, kus kõikidel firmadel on ühesuurused reklaamkastid, see ei kajastu. Firma suurust ja usaldatavust saame näidata ainult messil.
  Et mess oleks tõepoolest tulemuslik, tuleb võimalikult vara alustada ettevalmistustega. Traditsioonilised messid toimuvad iga aasta samal ajal ja seetõttu pole nende planeerimine raske.
  - moodustage firmas initsiatiivgrupp, kuhu kuuluvad nii marketingi kui ka müügi- ja töökorraldusega seotud töötajad;
  - määrake grupijuht (ei pea olema kõige kõrgemal ametikohal olev inimene);
  - ärge unustage mõnda raamatupidajat, sest messieelarve moodustab üsna suure osa teie reklaamikuludest;
  - eraldage messieelarve ülejäänud eelarvest;
  - pange paika messi ettevalmistamise ajagraafik;
  - kaaluge, kas vajate erikujundust või piisab standardsest boksist, vastavalt otsusele tellige messipind;
  - ka siis, kui teil on oma PR-firma, kaaluge messidele spetsialiseerunud firma teenuse kasutamise otstarbekust;
  - kui otsustate nn messifirma kasuks, valige 2--3 nende hulgast välja;
  - viige kokku oma PR-firma ja väljavalitud messifirmad;
  - sätestage endale võimalikult detailselt messi eesmärgid;
  - oodake kujunduse pakkumust ja eelnevat hinnapakkumust,
  - esimene ettevalmistuste faas lõpeb kujundusfirmaga läbirääkimiste esimeses voorus.
  Pikaajaline planeerimine jätab manööverdamisvõimaluse, aitab vältida liigset pinget vahetult enne messi ning hoiab kokku raha ja närve.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Saksa majandusajakirjanik valimiste eel: taastame Hansa Liidu!
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Ignitis ja Šiauliu vedasid Balti börse allapoole
Tallinna börsiindeks langes täna 0,4 protsenti, 1939,5 punktini. Balti börsiindeks kukkus aga 0,9 protsenti ja lõpetas päeva 1557,1 punktil.
Tallinna börsiindeks langes täna 0,4 protsenti, 1939,5 punktini. Balti börsiindeks kukkus aga 0,9 protsenti ja lõpetas päeva 1557,1 punktil.
Et saunamõnusid jätkuks kauemaks!
Saunumi sisekliimaseade muudab saunakogemuse mõnusaks isegi pelglikumale saunalisele ning laseb leili nautida kauem, kui seda seni saanud. Saladus peitub unikaalses Saunumi tehnoloogias – nimelt tõmbab uudne sisekliimaseade endasse leiliruumis nii kuumema kui jahedama õhuvoolu, segab need ning väljutab ühtlasemal temperatuuril õhu-leiliauru segu, mis kehale paremini tajutavam ning on ühtlasi organismile mõnusam kogeda.
Saunumi sisekliimaseade muudab saunakogemuse mõnusaks isegi pelglikumale saunalisele ning laseb leili nautida kauem, kui seda seni saanud. Saladus peitub unikaalses Saunumi tehnoloogias – nimelt tõmbab uudne sisekliimaseade endasse leiliruumis nii kuumema kui jahedama õhuvoolu, segab need ning väljutab ühtlasemal temperatuuril õhu-leiliauru segu, mis kehale paremini tajutavam ning on ühtlasi organismile mõnusam kogeda.
Suurpõllumees Tõnu Post: toit ei tohi olla odav
"...sest odavat asja raisatakse," põhjendas Saaremaa põllumajandusettevõtja Tõnu Post Äriplaan 2022 konverentsil oma väidet. Tema sõnul on ka rohepööre põllumajandusele hädavajalik, sest kõik, mis reostab õhku, jõuab otsejoones meie toidulauale.
"...sest odavat asja raisatakse," põhjendas Saaremaa põllumajandusettevõtja Tõnu Post Äriplaan 2022 konverentsil oma väidet. Tema sõnul on ka rohepööre põllumajandusele hädavajalik, sest kõik, mis reostab õhku, jõuab otsejoones meie toidulauale.