• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Saksa pank loobus Investeerimispangast

  Landesbank Schleswig-Holstein peatas läbirääkimised Eesti Investeerimispanga aktsiate kontrollpaki ostuks ega ole panga omandamisest enam huvitatud, kinnitas panga Eesti esinduse juht Frank Otten. Kas panga juhtkond esitas Saksa panga esindajatele ultimaatumi, ei soostunud Otten kommenteerima.
  Otten lausus, et pank oli väga huvitatud Investeerimispanga aktsiate kontrollpaki omandamisest, sest seal on tugev juhtkond ja head töötajad. «Peatasime läbirääkimised, kuna ei leidnud panga juhtkonnaga ühist keelt edasise strateegilise arengu osas,» lausus Otten.
  Reedesel Investeerimispanga aktsionäride koosolekul pidid aktsionärid tegema valiku kahe ostusoovi vahel. Landesbank Schleswig-Holsteini kõrval tegi teise pakkumise Investeerimispanga praegune juhtkond.
  Investeerimispanga president Härmo Värk ei kinnitanud ultimaatumi esitamist, kuid märkis, et Investeerimispanga juhtkond võis eeldada Landesbanki ostusoovist loobumist. Värk nentis, et Investeerimispanga väärtus põhineb suures osas seal töötavatel inimestel.
  Kuna panga juhtkonna ja Landesbanki visioon Investeerimispanga edasise arengu osas põhimõtteliselt erineb, oleks juhul, kui Landesbank ostnuks panga enamusaktsiad, loomulikult võinud üles kerkida oht, et osa inimesi võib ka lahkuda, selgitas Värk.
  Investeerimispanga juhtkond, kes on samuti huvitatud panga omandamisest, näeb panka tulevikus klassikalise investeerimispangana, Landesbank seevastu tavalise kommertspangana.
  Pangandusspetsialistide hinnangul võib Investeerimispanga juhtkonna rahastajaks olla investeerimisfirma Talinvest.
  Härmo Värk ütles, et ta ei kinnita eelmist väidet ega lükka seda ka ümber. Värk lisas, et palgaraha eest panga juhtkond tõepoolest Investeerimispanka osta ei suuda ja koostööd tehakse finantseerijatega.
  Talinvest ja Investeerimispank asutasid eelmisel aastal koos firma EstiB-Talinvesti Varahaldus.
  Eesti Investeerimispangast viibisid panga ühe aktsionäri Swedfundi peakontoris toimunud aktsionäride üldkoosolekul president Härmo Värk, asepresidendid Gunnar Kraft ja Kalle Norberg.
  Investeerimispanga teise aktsionäri, Euroopa rekonstruktsiooni- ja arengupanga peakontorist Londonis kinnitati eile, et reedel konkreetseid otsuseid ei tehtud ja tõenäoliselt võib Investeerimispanga ostja selguda alles järgmise nädala lõpuks.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Egle Heinsar: edukas Eesti algab vaesteta ühiskonnast – 220 eurot kuus kõige haavatavamatele
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Sendipidude nõutuim artist Rahakratt hullutab masse
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
USA sätib plaani, et takistada Venemaa sissetungi Ukrainasse
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden valmistab ette samme, et Vladimir Putini juhitaval Venemaal oleks raske hõivata Ukraina, vahendab Reuters.
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden valmistab ette samme, et Vladimir Putini juhitaval Venemaal oleks raske hõivata Ukraina, vahendab Reuters.
Hiina eemaldas Leedu oma tollisüsteemist
Leedu ettevõtjad ei saa oma kaupa Hiinas deklareerida, sest Hiina on Leedu oma tollisüsteemist alates detsembrist välja arvanud, kirjutab Dienas Bizness.
Leedu ettevõtjad ei saa oma kaupa Hiinas deklareerida, sest Hiina on Leedu oma tollisüsteemist alates detsembrist välja arvanud, kirjutab Dienas Bizness.