26. oktoober 1997 kell 22:00

Valuutat osteti tavapärasest enam

Eesti suurima valuutavahetusfirma ASi Tavid valuuta müük neljapäeval kahekordistus, ütles ettevõtte omanik Alar Tamming. Ta lisas, et neljapäeva õhtul kella viiest seitsmeni osteti valuutat 3--4 korda tavapärasest rohkem.

Kui tavaliselt on Tavidi valuutavahetuse päevakäive 3--4 miljonit krooni, siis neljapäeval tõusis käive 8 miljoni kroonini. Suurenenud ostuhuvi tõttu tõstis Tavid Saksa marga müügihinda 8,05 kroonini.

Tamming ütles reedel, et ei ole veel märgata, et inimesed hakkaksid maha rahunema ja valuutat ostetakse endiselt.

Tallinna Panga finantsturgude direktor Martti Siimann lausus, et valuutavahetuse käive on küll mõnevõrra suurenenud, kuid mingit massilisest valuuta ostmisest ei ole põhjust rääkida.

Tallinna Pank ei ole Siimanni sõnul Saksa marga müügihinda seniselt 8,025 kroonilt tõstnud. «Kui me seda teeksime, saaks pank küll suurema kasu, kuid kannataksid kliendid,» lausus ta.

Hansapanga valuutaturgude osakonna juhataja Art Lestberg ütles, et Hansapangas oli valuutavahetuskäive viimastel päevadel tavapärasest suurem, kuid tõus ei ole märkimisväärne. Hansapank ei ole samuti tõstnud Saksa marga müügihinda.

Hetkel kuum