• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Alkohol 40% odavamaks

  «Ma ei saa aru, miks Norra ja Rootsi valitsus ikka veel alkoholimaksu suurendavad, kui nad väga hästi teavad, mis lähiaastatel juhtub alkoholi maksude ja hindadega,» ütles endine Soome kaubandus- ja tööstusminister, nüüdne Alko juht Ilkka Suominen Stockholmis Rootsi-Soome kaubanduskojas kõneldes.
  Ta on seisukohal, et Soomel ja selle naaberriikidel oleks aeg hakata oma alkoholimakse ühtlustama ülejäänud Euroopaga.
  Hinnad peavad oluliselt alanema, kui mitte just Saksamaa tasemele, siis vähemalt Taani tasemele, kus hinnad moodustavad Soome omadest umbes 60%, arvas ta.
  Põhjamaad on ajanud traditsiooniliselt niisugust poliitikat, mis on püüdnud kõrgete alkoholimaksudega ära hoida alkoholi kuritarvitamist ja sellega kaasnevaid suuri sotsiaalseid ja meditsiinilisi kulusid.
  Nüüd on Soome parlament esimese sammu vastupidises suunas teinud ja on otsustanud tuleval aastal alandada veini maksu 17% võrra. Peale selle on Soome ja Taani leppinud kokku, et alandavad aastaks 2003 oma alkoholimaksu Euroopa Liidu tasemele.
  Alko juht arvab, et ei ole mingit loogilist põhjendust sellele, miks Soomes jt maades peaks kange alkoholi maks olema pea kaks korda suurem kui õlle ja veini maks. DI
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Saksa majandusajakirjanik valimiste eel: taastame Hansa Liidu!
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Sigade hinnad kukkusid Hiinas tagasi maa peale
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Elektrienergia hinnatõus paneb aina rohkem kodusele päikeseenergia-jaamale mõtlema
Juba neljas kuu järjest näeme väga olulist elektrienergia hinnatõusu ning arvestades kasvavat nõudlust elektrienergia järele ja tootmise liikumist 100% süsinikuvabaduse suunas, pole odavnemist ka lähitulevikus näha.
Juba neljas kuu järjest näeme väga olulist elektrienergia hinnatõusu ning arvestades kasvavat nõudlust elektrienergia järele ja tootmise liikumist 100% süsinikuvabaduse suunas, pole odavnemist ka lähitulevikus näha.
Leedu soovitab lahti saada Hiina telefonidest Eesti seisukoht: meil pole põhjust Leedu leidudes kahelda
Leedu kaitseminister soovitas inimestel vältida Hiina telefonide ostmist ja ära visata need, mis juba olemas on, sest avastas sinna sisse ehitatud tsensorlahenduse, kirjutab Reuters. RIA peadirektori asetäitja Gert Auväärti sõnul ei ole RIA sarnaseid analüüse läbi viinud, kuid neil pole põhjust Leedu riikliku küberjulgeoleku keskuse raportis ja leidudes kahelda.
Leedu kaitseminister soovitas inimestel vältida Hiina telefonide ostmist ja ära visata need, mis juba olemas on, sest avastas sinna sisse ehitatud tsensorlahenduse, kirjutab Reuters. RIA peadirektori asetäitja Gert Auväärti sõnul ei ole RIA sarnaseid analüüse läbi viinud, kuid neil pole põhjust Leedu riikliku küberjulgeoleku keskuse raportis ja leidudes kahelda.