5. november 1997 kell 22:00

Tallinna Panga väikeaktsionärid üritavad säilitada optimismi

«Oma ameti tõttu olen seotud muude ülesannetega ja seetõttu ei jõua ma kiireid otsuseid aktsiaturul vastu võtta. Mina käsitlen oma aktsiaoste pikaajalise investeeringuna.

Investoreid võis hirmutada, kas panga aastakasum ikka täis koguneb. Mina leian, et Tallinna Panga aktsia on odav ja endiselt odavam kui teised aktsiad. Laevandustüli on nüüd lõplikult möödas ja see enam aktsiahinda ei mõjuta.

Tunnistan, et olen optimist. Pean ütlema, et piipari abil on mul informatsioon aktsiahindade muutustest olemas ja ma teadsin aktsiahinna sellisest kukkumisest. Mulle kuulub 4000 Tallinna Panga aktsiat, eile kaotasin 60 000 krooni.»

«See pole küll rõõmustav uudis (vahetult pärast aktsiahinna kukkumisest teadasaamist --toim.). Mina olen pikaajaline investor. Hetkel ei ole mul otsust aktsiaid maha müüa, ma pole ka eriti palju Tallinna Panga aktsiatesse investeerinud.

Minu investeeringud on tehtud päris tükk aega tagasi, sest ma olin hulk aega välismaal ja tulin alles hiljuti tagasi. Hindade langus pole otseselt mõjutanud minu investeerimisotsuseid, kuid ilmselt mõjutab see minu positsioone Tallinna Panga aktsia suhtes.»

«Mina ei kuulu nende aktsiaomanike hulka, kellel jookseb Interneti kaudu reaalajas pidevalt ees pilt aktsiahindade muutuste kohta. Minu aktsiaportfelliga tegelevad inimesed, kes teavad sellest rohkem kui mina.

Tallinna Panga aktsia positsioone minu portfellis oli juba vähendatud eelnevate rahutuste järel aktsia ümber. Ma ei oska öelda, palju ma eile kaotasin, sest ka võite börsil võtan ma kokku üks kord kuus.»

«Tallinna Panga aktsiaga tehtud tehingud ei tee kedagi väga õnnelikuks. Samas pole Tallinna Pank kõige hullem pank. Teiste pankade, kelle litsentsid Eesti Pank tühistas, aktsiate väärtus kukkus ju oluliselt palju rohkem. Olen veendunud börsil kogetu põhjal, et kunagi pole võimalik teha parimaid otsuseid. See, mis juhtus eile, on teenimata jäänud kasum, mitte häving. Iga mõistlik investor ostaks praegu aktsiaid juurde. Ma pean ennast ka mõistlikuks inimeseks.»

Hetkel kuum