12. november 1997 kell 22:00

Rekordiline tõus Tallinna börsil

Pärast pikka ja muserdavat langusperioodi tegid aktsiate hinnad Tallinna börsil märgatava tõusu. Üleeilsete sündmuste järel tekkinud tõusuootus realiseerus eilse börsipäeva jooksul. ÄP indeks tegi rekordilise 10,78protsendise päevatõusu, 754,91 punktile. Börsisüsteemi käive oli 116,91 mln kr.

Nagu arvata võis, olid hinnaralli mootoriks taas likviidsemad aktsiad, tõmmates vähem või rohkem kaasa ka väiksemaid ja vähemlikviidseid aktsiad. Pangasektor tõusis päevaga 12,58% ja tööstussektor 6,56%.

Pangasektori edukaim oli eile EVEA Panga aktsia, mis kerkis päevaga 17,86%, 16,5 kroonile. Suuremate pankade muutuseprotsendid jäid 10,2 ja 14,7 vahele.

Konkurentsitult suurima tõusu tegi eile Viru Ranna aktsia -- tõus 50%, 33 kroonile. Siin polnud siiski tegu mitte niivõrd hüppega uuele hinnatasemele, vaid ebaharilikult suurest spread'ist tingitud muutusega.

Järgnevatel päevadel turg kindlasti rahuneb, sest suurte pankade likviidsuskriis pole veel päriselt lahenenud. Eile teatasid Hansapank ja Hoiupank, et lükkavad plaanitavad võlakirjaemissioonid finantsturgudel valitseva ebasoodsa olukorra tõttu edasi.

Hetkel kuum