• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Rekordiline tõus Tallinna börsil

  Pärast pikka ja muserdavat langusperioodi tegid aktsiate hinnad Tallinna börsil märgatava tõusu. Üleeilsete sündmuste järel tekkinud tõusuootus realiseerus eilse börsipäeva jooksul. ÄP indeks tegi rekordilise 10,78protsendise päevatõusu, 754,91 punktile. Börsisüsteemi käive oli 116,91 mln kr.
  Nagu arvata võis, olid hinnaralli mootoriks taas likviidsemad aktsiad, tõmmates vähem või rohkem kaasa ka väiksemaid ja vähemlikviidseid aktsiad. Pangasektor tõusis päevaga 12,58% ja tööstussektor 6,56%.
  Pangasektori edukaim oli eile EVEA Panga aktsia, mis kerkis päevaga 17,86%, 16,5 kroonile. Suuremate pankade muutuseprotsendid jäid 10,2 ja 14,7 vahele.
  Konkurentsitult suurima tõusu tegi eile Viru Ranna aktsia -- tõus 50%, 33 kroonile. Siin polnud siiski tegu mitte niivõrd hüppega uuele hinnatasemele, vaid ebaharilikult suurest spread'ist tingitud muutusega.
  Järgnevatel päevadel turg kindlasti rahuneb, sest suurte pankade likviidsuskriis pole veel päriselt lahenenud. Eile teatasid Hansapank ja Hoiupank, et lükkavad plaanitavad võlakirjaemissioonid finantsturgudel valitseva ebasoodsa olukorra tõttu edasi.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Saksa majandusajakirjanik valimiste eel: taastame Hansa Liidu!
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Sigade hinnad kukkusid Hiinas tagasi maa peale
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Autojuhtide puudus sundis Briti valitsust järele andma
Suurbritannia peaks varsti teatama ajutistest viisadest autovedajatele, et vähendada suurt tööjõupuudust, vahendab Reuters.
Suurbritannia peaks varsti teatama ajutistest viisadest autovedajatele, et vähendada suurt tööjõupuudust, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: Enefiti börsidebüüt, krüptovarad ja mure hariduse pärast
Nädala viimases hommikuprogrammis on fookus paljulubavatel investeerimisideedel ja Eesti haridussüsteemi tulevikul.
Nädala viimases hommikuprogrammis on fookus paljulubavatel investeerimisideedel ja Eesti haridussüsteemi tulevikul.