• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Strateegiline nimekiri prügikasti

  Mis mõlkus küll selle valitsuse mõttes, kes esitas mullu 18. novembril riigikogule starteegiliste ettevõtete eelnõu -- nimekirja 17st riigile eriti tähtsast äriühingust. Ei tea.
  Vahepealse aasta jooksul on nimekirja arutamine parlamendis aeg-ajalt üles kerkinud, eeskätt siis, kui poliitilised või lobby-tuuled on mõne strateegilise firma sinna sisse või sealt välja puhunud.
  Mitu korda on meie ajalehtki oma arvamust avaldanud, et sellist nimekirja Eesti ei vaja. Nüüd on Äripäeval heameel tervitada mõõdukate Liia Hänni ja Mihkel Pärnoja ning reformierakondlase Andres Lipstoki ettepanekut, kes otsustasid otse kurjajuure kallale minna ning panid ette jätta riigi eraõiguslike juriidiliste isikute asutamise ja nendes osalemise seadusest lihtsalt välja säte, mis sellist nimekirja nõuab.
  Usutavasti mõistavad kõik parlamentäärid, kui tuline õigus kolleegidel on, ning tõmbavad ühele arusaamatule episoodile riigikogu ajaloos lõplikult joone alla ja peale.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Egle Heinsar: edukas Eesti algab vaesteta ühiskonnast – 220 eurot kuus kõige haavatavamatele
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Sendipidude nõutuim artist Rahakratt hullutab masse
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
Tahe Outdoors suurendas kahjumit
Spordivarustuse tootja Tahe Outdoors kasvatas läinud aastal küll käivet, ent samas paisus ka kahjum.
Spordivarustuse tootja Tahe Outdoors kasvatas läinud aastal küll käivet, ent samas paisus ka kahjum.
Volkswageni autotarkvaraettevõte muudab oma äristrateegiat Eestis
Volkswagen Grupi tarkvaraalaseid kompetentse koondav ettevõte CARIAD SE muudab oma strateegiat ja äritegevuse fookust Eestis. Selle tulemusel hakkab CARIAD Estonia haldama kõiki ettevõtte rahvusvahelisi tütarettevõtteid.
Volkswagen Grupi tarkvaraalaseid kompetentse koondav ettevõte CARIAD SE muudab oma strateegiat ja äritegevuse fookust Eestis. Selle tulemusel hakkab CARIAD Estonia haldama kõiki ettevõtte rahvusvahelisi tütarettevõtteid.