• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Börsiuudised

  - Hansa Liising. Oktoobris jõudis Hansa Liisingu Grupi bilansimaht 3,323 miljardi kroonini, kasvades kuu jooksul 439 miljoni võrra. Lätis tegutseva SIA Hanza Lizingasi bilansimaht oli oktoobri lõpus 389,5 ja liisinguportfelli maht 244,2 mln krooni. Leedus tegutseva UAB Hanza Lizingase vastavad näitajad olid 294,3 ja 230,2 mln krooni. Hansa Liisingu Grupi puhaskasum oli oktoobri lõpuks 88,1 mln krooni, kasvades kuu jooksul 6,5 mln krooni. Emaettevõtte osa konsolideeritud puhaskasumist oli 72,8 %. 1997. a 30. septembri seisuga oli Eesti liisingturu maht 3,8 mld krooni, millest AS Hansa Liisingu turuosa oli 35%.
  - Hansapank. Riia börsi turuliidriks sooritatud tehingute mahu poolest oli Hansabank-Latvija, mis tegi 23% kogu börsitehingute mahust. Järgnesid Läti Maapank (Zemes Banka) 15% ja Saules Banka 13%ga.
  - Mangali Laevatehas. 8. detsembril alustab Trasta Komercbanka Läti laevaehitusfirma 200 000 ühelatise nimiväärtusega aktsia avalikku müüki. Emissiooni tulemused ja aktsiate hind peaksid selguma 21. detsembril. Aktsiate miinimumhinnaks on 1,07 latti. Novembris on laevatehase aktsiate kaalutud keskmine hind Riia börsil olnud 0,95 latti. Firma aktsiakapital on 1,407 miljonit latti ning esimese poolaasta kasum oli ca- 3000 latti.
  - Ventspils Nafta. Erastatava Läti naftafirma aktsia hinnaks avaliku pakkumise esimeses ringis kujunes 37,60 latti. Hinna peab veel heaks kiitma Läti erastamisagentuuri nõukogu. Pakkumiste esimeses ringis müüdi kokku 4,9 miljonit aktsiat, teine pakkumiste ring peaks järgnema detsembri keskel.
  - Vilniaus Vingis. Leedu suurimale elektroonikaettevõttele omistati reedel ISO 9001 kvaliteedisertifikaat.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Börsiteemad on hägused? Siit saab abi! Tallinna börsi juhi aktsiatesse investeerimise ABC
Riskivaba investeerimist pole olemas, samas riski võtmata ei ole paremat homset, kirjutab Tallinna börsi juht Kaarel Ots aktsiatesse investeerimise põhitõdesid meenutades.
Riskivaba investeerimist pole olemas, samas riski võtmata ei ole paremat homset, kirjutab Tallinna börsi juht Kaarel Ots aktsiatesse investeerimise põhitõdesid meenutades.
Investori nädal: aktsionäride koosolekud, LHV aktsiate ja BluOri võlakirjade märkimine
Mai viimast nädalat ilmestab mitu aktsionäride koosolekut, jätkub LHV märkimisõigustega kauplemine, lisaks on võimalus märkida täiendavaid LHV aktsiad ning esimest korda pakutakse börsile BluOr Banki võlakirju, neljapäev on Balti börsil kauplemispüha.
Mai viimast nädalat ilmestab mitu aktsionäride koosolekut, jätkub LHV märkimisõigustega kauplemine, lisaks on võimalus märkida täiendavaid LHV aktsiad ning esimest korda pakutakse börsile BluOr Banki võlakirju, neljapäev on Balti börsil kauplemispüha.
Parimad juhid: avaliku sektori juhtide palgad peavad tõusma
Konkursi parim juht finalistid LHV Grupi juht Madis Toomsalu ja Enefit Green juht Aavo Kärmas leidsid saates „Kuum tool“, et avaliku sektori tasud peaksid olema kõrgemad kui täna. Tänavusel konkursil esikolmikusse jõudnud kahe börsifirma juhi palganumber on näiteks kolm korda kõrgem kui konkursil kolmandal finalistil, Häirekeskuse juhil Kätlin Alvelal. Juhid on juhid ja vahet ei olegi, kas nad on eraettevõttes või avalikus sektoris, leidis Aavo Kärmas.
Konkursi parim juht finalistid LHV Grupi juht Madis Toomsalu ja Enefit Green juht Aavo Kärmas leidsid saates „Kuum tool“, et avaliku sektori tasud peaksid olema kõrgemad kui täna. Tänavusel konkursil esikolmikusse jõudnud kahe börsifirma juhi palganumber on näiteks kolm korda kõrgem kui konkursil kolmandal finalistil, Häirekeskuse juhil Kätlin Alvelal. Juhid on juhid ja vahet ei olegi, kas nad on eraettevõttes või avalikus sektoris, leidis Aavo Kärmas.
Soome suurim maasikakasvataja palkab ukrainlaste asemele tailased
Soome suurim maasikakasvataja Koivistoinen Mansikkapaikka, mis on varasematel aastatel tuginenud Ukraina tööjõule, kasutab sel suvel Tai marjakorjajaid.
Soome suurim maasikakasvataja Koivistoinen Mansikkapaikka, mis on varasematel aastatel tuginenud Ukraina tööjõule, kasutab sel suvel Tai marjakorjajaid.
Ehituses mõjutavad otsuseid riik, alampakkujad ja teadmatus
Mõjukuse näitaja on see, kui keegi suudab sektorit mingis suunas liigutada. Ehituses ei ole ühtegi sellist inimest, kes suudaks seda üksinda teha, leidis Otsustajate TOPis ehitussektori pingerivis teisel kohal olev Raivo Rand.
Mõjukuse näitaja on see, kui keegi suudab sektorit mingis suunas liigutada. Ehituses ei ole ühtegi sellist inimest, kes suudaks seda üksinda teha, leidis Otsustajate TOPis ehitussektori pingerivis teisel kohal olev Raivo Rand.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.