• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Börsiuudised

  - Hansa Liising. Oktoobris jõudis Hansa Liisingu Grupi bilansimaht 3,323 miljardi kroonini, kasvades kuu jooksul 439 miljoni võrra. Lätis tegutseva SIA Hanza Lizingasi bilansimaht oli oktoobri lõpus 389,5 ja liisinguportfelli maht 244,2 mln krooni. Leedus tegutseva UAB Hanza Lizingase vastavad näitajad olid 294,3 ja 230,2 mln krooni. Hansa Liisingu Grupi puhaskasum oli oktoobri lõpuks 88,1 mln krooni, kasvades kuu jooksul 6,5 mln krooni. Emaettevõtte osa konsolideeritud puhaskasumist oli 72,8 %. 1997. a 30. septembri seisuga oli Eesti liisingturu maht 3,8 mld krooni, millest AS Hansa Liisingu turuosa oli 35%.
  - Hansapank. Riia börsi turuliidriks sooritatud tehingute mahu poolest oli Hansabank-Latvija, mis tegi 23% kogu börsitehingute mahust. Järgnesid Läti Maapank (Zemes Banka) 15% ja Saules Banka 13%ga.
  - Mangali Laevatehas. 8. detsembril alustab Trasta Komercbanka Läti laevaehitusfirma 200 000 ühelatise nimiväärtusega aktsia avalikku müüki. Emissiooni tulemused ja aktsiate hind peaksid selguma 21. detsembril. Aktsiate miinimumhinnaks on 1,07 latti. Novembris on laevatehase aktsiate kaalutud keskmine hind Riia börsil olnud 0,95 latti. Firma aktsiakapital on 1,407 miljonit latti ning esimese poolaasta kasum oli ca- 3000 latti.
  - Ventspils Nafta. Erastatava Läti naftafirma aktsia hinnaks avaliku pakkumise esimeses ringis kujunes 37,60 latti. Hinna peab veel heaks kiitma Läti erastamisagentuuri nõukogu. Pakkumiste esimeses ringis müüdi kokku 4,9 miljonit aktsiat, teine pakkumiste ring peaks järgnema detsembri keskel.
  - Vilniaus Vingis. Leedu suurimale elektroonikaettevõttele omistati reedel ISO 9001 kvaliteedisertifikaat.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Vastukaja: rahandusminister viskab krüptobeebi koos vanniveega välja
Virtuaalvääringu teenuste valdkonda ei tuleks poliitilisel tasemel häbiplekistada ja hävitada, kirjutab advokaadibüroo LEXTAL partner Rauno Kinkar vastukajana rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse äsjasele väljaütlemisele.
Virtuaalvääringu teenuste valdkonda ei tuleks poliitilisel tasemel häbiplekistada ja hävitada, kirjutab advokaadibüroo LEXTAL partner Rauno Kinkar vastukajana rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse äsjasele väljaütlemisele.
USA Toidu-ja Ravimiamet hääletas kolmanda vaktsiinidoosi vastu
Reedel hääletas USA Toidu-ja Ravimiamet (FDA) Pfizeri kolmanda vaktsiinidoosi heakskiitmise vastu, vahendab Yahoo Finance.
Reedel hääletas USA Toidu-ja Ravimiamet (FDA) Pfizeri kolmanda vaktsiinidoosi heakskiitmise vastu, vahendab Yahoo Finance.
Venemaal algas AstraZeneca vaktsiini tootmine
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Rahandusministri arvates võiks rahapesu andmebüroo litsentside andmise peatada
Rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse sõnul on virtuaalvääringu teenuste pakkujatega seotud rahapesu ja terrorismi rahastamise riskid Eestis kasvanud ja praegune olukord vajab riigi kiiret tegutsemist.
Rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse sõnul on virtuaalvääringu teenuste pakkujatega seotud rahapesu ja terrorismi rahastamise riskid Eestis kasvanud ja praegune olukord vajab riigi kiiret tegutsemist.