20. november 1997 kell 22:00

Enamik automüüjaid liigub rekordtempos

Vaatamata börsi hinnalangusele, mis automüüjate aasta lõpuplaane müüginumbrite vähenemise näol korrigeerib, on 1997 kõigi aegade rekordaasta -- nii palju uusi autosid pole Eestisse ühel aastal veel kunagi lisandunud. Edukamad automüüjad edestavad 10 kuu vahetulemuste põhjal oma mulluseid 10 kuu müügitulemusi kuni 8,5 korda.

1996. aasta ÄP automüügiülevaade ei sisaldanud veokimüüjaid. Seetõttu võib vaid oletada, et kõiki marke arvestades on tänavune müügikasv 1,6--1,7kordne.

33 automargist, mille kohta meil on võrreldavad müügiandmed nii 1996. kui 1997. aasta kohta, on läbimüük langenud vaid kuuel. Neist märkimisväärsed on Tallinnas oma müügiesinduse sulgenud Lada ja uut autokeskust ehitav Chrysler.

Mullu samal ajal juhtisid ÄP automüügitabelit Toyota, Ford ja Opel. Toyota on liider tänagi, kuid kui maha arvata Toyotade suur reeksport (413 autot), tõuseb tippu mullu viies olnud Honda, kes on Eestist välja müünud 248 autot. Märkimist väärib praegune III koht. VW oli aasta tagasi 18. kohal.

Hetkel kuum