1. detsember 1997 kell 22:00

T?ehhi köögis ei saa läbi sealiha, jahuklimpide ja õlleta

- Rahvuslikud road

T?ehhi köök on austria-ungari mõjutustega. Rahvusroogadest tasub maitsta metsseapraadi. Sealiha osatakse T?ehhis valmistada üllatavalt erinevalt, kuid lisandina ei puudu praest kunagi omapärase maitsega hapukapsas (zeli) ja kartuli asendajana Bohemia kööki esindavad jahuklimbid (knedliky). Neid valmistatakse nii saiast, nuudlitest kui kartulist.

Sama tuntud on gulja?? ning praha sink.

- Soovitatavad söögikohad

Restorane on Prahas lugematul hulgal ja väga erineva tasemega, olenemata asukohast kesk- või äärelinnas. Kehtib teada-tuntud reegel, et vaatamisväärsuste lähedal on eine kulukam (komplekslõuna ca 250 CZK ehk 114 Eesti krooni), kuid nurga taga või kvartal kaugemal saab komplekseine poole odavamalt.

Põnevat õllesuppi saab nautida õlletoas U Supa. Eksklusiivne atmosfäär ootab 15. sajandist pärit katakombidesse rajatud restoranis U Modre.

- Õlu ja brändid

Toidu kõrvale juuakse T?ehhis loomulikult õlut, mille kõiki sorte ei õnnestu teil proovida isegi mitme nädala jooksul. Selleks, et teil õnnestuks degusteerida T?ehhi parimaid õllesorte, tasub külastada mõnd õlletööstust. Klaas õlut maksab seal alla 4 Eesti krooni ning praad alates 19 Eesti kroonist.

Tuntuim õlu on Pilsner Urquell. Tüüpilised vanalinna Pilsneri baarid on U Zlateho Tygra, U Kocoura, U Schnellu. Sellest mahedam ja magusam on Budvari õlu, mida pakutakse nt kesklinna õllerestoranis U Medviku, mis keskajal tegutses õllepruulikojana.

Mitu õllerestorani on kujunenud turstidele justkui kohustuslikuks külastusobjektiks. U Kalichat tuntakse ?vejki järgi. Igal õhtul on seal rahvuslik eeskava, müüakse ?vejkiteemalisi suveniire. Turistide rohkuse tõttu pole sealne teenindus just sõbralikkuse musternäidiseks, korralikuks õhtusöögiks kulub aga ca 500 krooni märkamatult.

Läbi tasub astuda ka mitmete saalidega õllepruulikojast-restoranist U Flekust, kus pakutakse seal juba 1499. aastast pruulitavat 13° õlut.

Teistest traditsioonilistest jookidest tasub proovida kohalikku ürdilikööri Becherovkat, ploomibrändit (slivovice) ja aprikoosibrändit (merunkovice).

Hetkel kuum