• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Turvakile kaitseb klaasi

  Tootja:- 7 3M, USA
  Toime:- klaaspinnale paigaldatud kile hoiab puruneva klaasi koos ka väga tugeva löögi puhul, raskendades seega sissetungimist ja kildudega tekkivaid kehavigastusi
  Omadused:- mikrokihtidest koosnev turvakile on tavalisest turvakilest tugevam eri omaduste poolest 2--30 korda.
  Värvused:- hall ja läbipaistev
  Hind: 600--800 krooni m² koos paigaldusega
  - 3M Scotchshield turvakiled on spetsiaalsed klaasi kaitsekiled plahvatuse või inimese poolt tekitatud löögi vastu. Scothshield Ultra High Perfomance on ainulaadne, paljudest mikroskoopilistest õhukestest kihtidest koosnev patenteeritud kile, mis muudab toote tavalistest turvakiledest tugevamaks.
  Turvakile aitab vältida vägivaldset sissetungi, kaitseb vandalismi ja varguste eest. Kile väldib ka kehavigastusi, mida tekitab purunev klaas, sest killud jäävad kile külge. Samuti ei riku klaasi purunemisel kile külge jäävad killud ruumi sisustust. Viimased kaks kaitseomadust on eriti olulised klaaskatuse puhul.
  Turvakile kombineerituna päikesekaitsekihiga takistab soojakadu, kaitseb päikese eest ja vähendab pimestavat valgussära. Scotchshieldi testid näitavad, et turvakile on teistest turvakiledest tõmmates 30 korda ja rebides 6 korda tugevam. Põrketest andis kaks korda paremaid tulemusi.
  3M turvakilesid on saada värvitu või halli varjundiga kilena, millel on samas ka päikesekaitseomadused. Kile paigaldamine on parem jätta volitatud paigaldusfirma hooleks. Akna sisepinnale kinnitataval kilel on viieaastane garantii. 3M aknakilega aknaid võib pesta tavalisel viisil, kui kile kinnitamisest on möödunud 30 päeva. Lisaks kõigele muule ei tohiks unustada, et kile vähendab soojuskiirgust, pleekimist ja soojuskadusid ning annab hoonele efektse või arhitektuurset välimust ühtlustava ilme.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Säästkem energiat taastuvenergiale
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
USA peamised indeksid punased
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: kaua tants kinnisvaraturul ja pinged tööturul veel kestavad?
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Valitsus võttis vastu eelnõu, kuhu on riigifirma arust sisse kirjutatud huvide konflikt
Valitsus kiitis heaks ehitusseadustiku ja sellega seonduvate seaduste muutmise eelnõu, mille järgi saab riik ise meretuuleparkide ja kalakasvatuste hoonestuslubasid algatada ja läbi viia ning seejärel panna enampakkumisele.
Valitsus kiitis heaks ehitusseadustiku ja sellega seonduvate seaduste muutmise eelnõu, mille järgi saab riik ise meretuuleparkide ja kalakasvatuste hoonestuslubasid algatada ja läbi viia ning seejärel panna enampakkumisele.