1. detsember 1997 kell 22:00

Turvakile kaitseb klaasi

Tootja:- 7 3M, USA

Toime:- klaaspinnale paigaldatud kile hoiab puruneva klaasi koos ka väga tugeva löögi puhul, raskendades seega sissetungimist ja kildudega tekkivaid kehavigastusi

Omadused:- mikrokihtidest koosnev turvakile on tavalisest turvakilest tugevam eri omaduste poolest 2--30 korda.

Värvused:- hall ja läbipaistev

Hind: 600--800 krooni m² koos paigaldusega

- 3M Scotchshield turvakiled on spetsiaalsed klaasi kaitsekiled plahvatuse või inimese poolt tekitatud löögi vastu. Scothshield Ultra High Perfomance on ainulaadne, paljudest mikroskoopilistest õhukestest kihtidest koosnev patenteeritud kile, mis muudab toote tavalistest turvakiledest tugevamaks.

Turvakile aitab vältida vägivaldset sissetungi, kaitseb vandalismi ja varguste eest. Kile väldib ka kehavigastusi, mida tekitab purunev klaas, sest killud jäävad kile külge. Samuti ei riku klaasi purunemisel kile külge jäävad killud ruumi sisustust. Viimased kaks kaitseomadust on eriti olulised klaaskatuse puhul.

Turvakile kombineerituna päikesekaitsekihiga takistab soojakadu, kaitseb päikese eest ja vähendab pimestavat valgussära. Scotchshieldi testid näitavad, et turvakile on teistest turvakiledest tõmmates 30 korda ja rebides 6 korda tugevam. Põrketest andis kaks korda paremaid tulemusi.

3M turvakilesid on saada värvitu või halli varjundiga kilena, millel on samas ka päikesekaitseomadused. Kile paigaldamine on parem jätta volitatud paigaldusfirma hooleks. Akna sisepinnale kinnitataval kilel on viieaastane garantii. 3M aknakilega aknaid võib pesta tavalisel viisil, kui kile kinnitamisest on möödunud 30 päeva. Lisaks kõigele muule ei tohiks unustada, et kile vähendab soojuskiirgust, pleekimist ja soojuskadusid ning annab hoonele efektse või arhitektuurset välimust ühtlustava ilme.

Hetkel kuum