7. detsember 1997 kell 22:00

Eelarvetüli Lätis

Läti järgmise aasta eelarve kinnitamine parlamendis võib vallandada valitsuskriisi, sest peaminister Guntars Krasts kaalub kahe ministri tagasiastumise nõudmist.

Krasts ütles, et demokraatlikku parteid Peremees esindavad siseminister Ziedonis Cevers ning haridus- ja teadusminister Juris Celmins töötasid valitsuse vastu, toetades ettepanekut suurendada keskpanga makseid eelarvesse.

Seim võttis reedel vastu riigieelarve, millega suurendati Läti Panga makseid riigieelarvesse 901 000 lati võrra. Keskpank peab kandma riigieelarvesse 2,901 mln latti politsei, piirivalve, tervishoiu ja hariduse rahastamiseks.

Keskpanga president Einars Rep?e ütles, et pank ei saa sellist summat eelarvesse kanda ning et nimetatud paranduse sissehääletamine avab tee varjatud eelarvedefitsiidi tekkimisele. BNS

Hetkel kuum