• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Segadus kütuselitsentside vahetamise korraga

  Majandusministeeriumi nõunik Arvi Hamburg lubas selgust veebruari lõpuks. Ta kinnitas, et firmadel on litsentside vahetamisega aega kuni järgmise aasta oktoobrini. Uus seadus hakkab kehtima 1. jaanuaril, ettevõtetel peavad olema uued turuload ja tehnilised load 1. oktoobriks, lisas ta.
  «Turulubade väljaandmise kord on praegu väljatöötamisel,» sõnas Hamburg. «Ma ei ütle praegu, kas bensiinitankla peab üldse omama turuluba või mitte. Minu arvamus on isegi, et ta ei pea turuluba omama, aga tal peab olema tehniline luba.»
  «See süsteem on veel segane,» lausus õliliidu tegevdirektor Henn Pärn. Paljudel kütusefirmadel on kehtivad litsentsid, mille eest nad on maksnud, ja tuleb vältida, et nad loa eest topelt ei maksaks, sõnas Pärn.
  Vastavalt energiaseadusele kaotavad alates aastavahetusest kehtivuse senised kütuselitsentsid, mis asendatakse tehniliste lubade ja turulubadega.
  «Varsti on jõulud käes, aga veel ei tea, mis uuel aastal ees ootab,» ütles Neste Oil Eesti ASi hulgimüügijuht Rain Talmar. Neste hulgimüügilitsents, mille firma ostis kolm aastat tagasi 10 000 krooni eest, kaotab kehtivuse käesoleva aasta lõpul ja tuleks juba praegu asendada uue loaga, sõnas ta.
  «Taotlen litsentsi pikendamist, aga pärast seda loa vastu vahetades küll juurde maksta ei tahaks,» lausus Talmar.
  Majandusministeeriumi litsentsitalituse juhataja Aleksander Skoblov ei osanud samuti litsentside vahetamisesse selgust tuua. «Mind ei ole selle asjaga tutvustatud,» väitis ta. «Arvan, et nagu iga asi, venib ka see,» vastas Skoblov küsimusele, mis saab 1. jaanuaril.
  Kui palju kütuselitsentse on majandusministeerium seni väljastanud ja kui palju neist vajab vahetamist, ei osanud öelda ka ministeeriumi kütusekomisjoni sekretär Anu Vainik. «Selleks peaks kõik paberid ükshaaval üle lugema, aga kujutate ette, milline töö see on,» vastas ta.
  Arvi Hamburg ütles, et tehnilise loa väljastamise kord kütusefirmadele valmib hiljemalt jaanuaris ja turulubade väljastamise kord hiljemalt veebruaris. Uute turulubade väljastamise eeldus on, et uuel aastal hakkab tööle energiaturu inspektsioon, millele juhti alles otsitakse.
  «Kui seadus jõustub 1. jaanuaril, aga veebruariks otsustatakse, kuidas lube välja anda, on küll keegi jätnud midagi tegemata,» väitis Neste Oil Eesti hulgimüügijuht Rain Talmar. «Eesmärk oli litsentsi asendamisel lubadega bürokraatiat vähendada, aga täna kipub küll teistmoodi välja kukkuma,» lisas ta.
  Tehniline luba tõendab, et ettevõtte kütusemahutid vastavad ohutus- ja keskkonnanõuetele ja firma töötajad on saanud erikoolituse. Tehniline luba kuulub projekti järgi ümbervahetamisele ja keegi selle eest uuesti maksma ei pea, väitis Arvi Hamburg. Turuloa eesmärk on majandusministeeriumi nõuniku sõnul luua kõigile firmadele võrdsed konkurentsitingimused ja seada piirangud monopoolsetele tootjatele.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

TalTechi teadur: süsinikdioksiid tuleb kinni püüda
Kliimavõidujooksus aitab meid seni kasutamata tehnoloogia, kirjutab TalTechi vanemteadur Alla Šogenova.
Kliimavõidujooksus aitab meid seni kasutamata tehnoloogia, kirjutab TalTechi vanemteadur Alla Šogenova.
Elmo aktsiaid hakkas suures koguses müüma ka ettevõtte tegevjuht
Lisaks Elmo Rendi asutajale ja nõukogu liikmele Enn Laansoole on ettevõtte aktsiat nüüd suures koguses müümas ka tegevjuht Julia Nekrassova, selgub börsiteatest ja Finantsinspektsiooni andmetest.
Lisaks Elmo Rendi asutajale ja nõukogu liikmele Enn Laansoole on ettevõtte aktsiat nüüd suures koguses müümas ka tegevjuht Julia Nekrassova, selgub börsiteatest ja Finantsinspektsiooni andmetest.
Meediafirmade TOPi võitja Ekspress Meedia: nii tugev taastumine oli meilegi üllatus
Eriolukord kogu maailmas pani inimesed usaldusväärset meediat lugema, 2020. aastal kasvas Ekspress Meedia digitellijate arv 55%, mis on kõigi aegade rekordkasv. 2021. aastal on trend on sama tugev olnud.
Eriolukord kogu maailmas pani inimesed usaldusväärset meediat lugema, 2020. aastal kasvas Ekspress Meedia digitellijate arv 55%, mis on kõigi aegade rekordkasv. 2021. aastal on trend on sama tugev olnud.
Trükitööstuse TOPi III koht: rahatrüki masinad vuravad hoolega
Hetkel majanduse jahtumist väga ei ennusta, rahatrüki masinad vuravad hoolega ja kindlasti sealt osa läheb tarbimisse, mis omakorda peaks meile ka tulevikus tööd andma, ütles tekstiilist kaelapaelu ning siidist etikette ja kartongist tootesilte valmistava Jospel OÜ tegevjuht Juha Lõmps.
Hetkel majanduse jahtumist väga ei ennusta, rahatrüki masinad vuravad hoolega ja kindlasti sealt osa läheb tarbimisse, mis omakorda peaks meile ka tulevikus tööd andma, ütles tekstiilist kaelapaelu ning siidist etikette ja kartongist tootesilte valmistava Jospel OÜ tegevjuht Juha Lõmps.