Artikkel
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Segadus kütuselitsentside vahetamise korraga

  Majandusministeeriumi nõunik Arvi Hamburg lubas selgust veebruari lõpuks. Ta kinnitas, et firmadel on litsentside vahetamisega aega kuni järgmise aasta oktoobrini. Uus seadus hakkab kehtima 1. jaanuaril, ettevõtetel peavad olema uued turuload ja tehnilised load 1. oktoobriks, lisas ta.
  «Turulubade väljaandmise kord on praegu väljatöötamisel,» sõnas Hamburg. «Ma ei ütle praegu, kas bensiinitankla peab üldse omama turuluba või mitte. Minu arvamus on isegi, et ta ei pea turuluba omama, aga tal peab olema tehniline luba.»
  «See süsteem on veel segane,» lausus õliliidu tegevdirektor Henn Pärn. Paljudel kütusefirmadel on kehtivad litsentsid, mille eest nad on maksnud, ja tuleb vältida, et nad loa eest topelt ei maksaks, sõnas Pärn.
  Vastavalt energiaseadusele kaotavad alates aastavahetusest kehtivuse senised kütuselitsentsid, mis asendatakse tehniliste lubade ja turulubadega.
  «Varsti on jõulud käes, aga veel ei tea, mis uuel aastal ees ootab,» ütles Neste Oil Eesti ASi hulgimüügijuht Rain Talmar. Neste hulgimüügilitsents, mille firma ostis kolm aastat tagasi 10 000 krooni eest, kaotab kehtivuse käesoleva aasta lõpul ja tuleks juba praegu asendada uue loaga, sõnas ta.
  «Taotlen litsentsi pikendamist, aga pärast seda loa vastu vahetades küll juurde maksta ei tahaks,» lausus Talmar.
  Majandusministeeriumi litsentsitalituse juhataja Aleksander Skoblov ei osanud samuti litsentside vahetamisesse selgust tuua. «Mind ei ole selle asjaga tutvustatud,» väitis ta. «Arvan, et nagu iga asi, venib ka see,» vastas Skoblov küsimusele, mis saab 1. jaanuaril.
  Kui palju kütuselitsentse on majandusministeerium seni väljastanud ja kui palju neist vajab vahetamist, ei osanud öelda ka ministeeriumi kütusekomisjoni sekretär Anu Vainik. «Selleks peaks kõik paberid ükshaaval üle lugema, aga kujutate ette, milline töö see on,» vastas ta.
  Arvi Hamburg ütles, et tehnilise loa väljastamise kord kütusefirmadele valmib hiljemalt jaanuaris ja turulubade väljastamise kord hiljemalt veebruaris. Uute turulubade väljastamise eeldus on, et uuel aastal hakkab tööle energiaturu inspektsioon, millele juhti alles otsitakse.
  «Kui seadus jõustub 1. jaanuaril, aga veebruariks otsustatakse, kuidas lube välja anda, on küll keegi jätnud midagi tegemata,» väitis Neste Oil Eesti hulgimüügijuht Rain Talmar. «Eesmärk oli litsentsi asendamisel lubadega bürokraatiat vähendada, aga täna kipub küll teistmoodi välja kukkuma,» lisas ta.
  Tehniline luba tõendab, et ettevõtte kütusemahutid vastavad ohutus- ja keskkonnanõuetele ja firma töötajad on saanud erikoolituse. Tehniline luba kuulub projekti järgi ümbervahetamisele ja keegi selle eest uuesti maksma ei pea, väitis Arvi Hamburg. Turuloa eesmärk on majandusministeeriumi nõuniku sõnul luua kõigile firmadele võrdsed konkurentsitingimused ja seada piirangud monopoolsetele tootjatele.
 • Hetkel kuum
Rait Kaarma: mis tõi meid siia, viib meid ka edasi – Warren Buffetti eeskujul
Raamatute ja raha lugemine pole üksteist välistavad – vastupidi; väiksem või suurem bibliofiilia nooruses võib viia raha lugemiseni küpsemas vanuses, kirjutab vandeadvokaat Rait Kaarma arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Raamatute ja raha lugemine pole üksteist välistavad – vastupidi; väiksem või suurem bibliofiilia nooruses võib viia raha lugemiseni küpsemas vanuses, kirjutab vandeadvokaat Rait Kaarma arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Keskpank: euribori tipp peaks saabuma sügisel Ettevõtjatele tuleb kasum tänavu raskemalt
Kuigi euroala inflatsioonitempo aeglustub, jääb see kõrgemaks rahapoliitilises eesmärgis ettenähtust, mistõttu oodatakse rahaturgudel euribori tõusu, rääkis keskpanga prognoosimeeskonna juht Rasmus Kattai.
Kuigi euroala inflatsioonitempo aeglustub, jääb see kõrgemaks rahapoliitilises eesmärgis ettenähtust, mistõttu oodatakse rahaturgudel euribori tõusu, rääkis keskpanga prognoosimeeskonna juht Rasmus Kattai.
Amazoni konsultant tunnistas süüd altkäemaksuskeemis
Prominentne Amazon.com Inc. konsultant tunnistas end täna süüdi ettevõtte töötajatele altkäemaksu andmises skeemis, mille eesmärk oli anda veebimüüjatele konkurentsieelis, mille väärtus oli prokuröride hinnangul 100 miljonit dollarit, vahendab Yahoo Finance.
Prominentne Amazon.com Inc. konsultant tunnistas end täna süüdi ettevõtte töötajatele altkäemaksu andmises skeemis, mille eesmärk oli anda veebimüüjatele konkurentsieelis, mille väärtus oli prokuröride hinnangul 100 miljonit dollarit, vahendab Yahoo Finance.
Reaalajas börsiinfo
Palgatööl läbipõlenud viljandlane lõi ettevõtte: saan nüüd teha seda, mida naudin
Palgatööd tehes läbipõlenud muusik ja literaat Üllar Priks ehk Myrakas teeb Viljandis esimesi samme ettevõtjana.
Palgatööd tehes läbipõlenud muusik ja literaat Üllar Priks ehk Myrakas teeb Viljandis esimesi samme ettevõtjana.
Valitsus jätnuks Sutteri preemiata, nõukogu ei pidanud seda mikski "Kuidas saab maksta preemiat, kui nad ei ole ülesannetega hakkama saanud?"
Valitsusega piike murdnud Hando Sutterile võinuks tüli Reformierakonna ministritega kalliks maksma minna, sest ei rahandus- ega peaminister pea põhjendatuks maksta lahkuvale Eesti Energia juhile üle 75 000 euro tulemustasu. Ettevõtte nõukogu ei pidanud valitsuse kriitikat aga mikski.
Valitsusega piike murdnud Hando Sutterile võinuks tüli Reformierakonna ministritega kalliks maksma minna, sest ei rahandus- ega peaminister pea põhjendatuks maksta lahkuvale Eesti Energia juhile üle 75 000 euro tulemustasu. Ettevõtte nõukogu ei pidanud valitsuse kriitikat aga mikski.
Barack Obama: kui Putin kaotab, siis see ei tähenda, et olemegi võitnud
Endine USA president Barack Obama rääkis Austraalias Sydneys esinedes, kui katki – ja miks – on maailm. Suurt süüd näeb ta ka meedial.
Endine USA president Barack Obama rääkis Austraalias Sydneys esinedes, kui katki – ja miks – on maailm. Suurt süüd näeb ta ka meedial.
Eesti Gaas hakkab Latvijas Gazega lõunanaabrite jaeturul võistlema
Maikuust avaneb Lätis kodutarbijate gaasiturg ning seal kavatseb kaasa lüüa ka Eesti Gaas.
Maikuust avaneb Lätis kodutarbijate gaasiturg ning seal kavatseb kaasa lüüa ka Eesti Gaas.
Roheliste erakonna juhatus astub tagasi
Viimastel riigikogu valimistel hävingu läbi teinud Roheliste erakonna juhatus astub täies koosseisus tagasi.
Viimastel riigikogu valimistel hävingu läbi teinud Roheliste erakonna juhatus astub täies koosseisus tagasi.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.