• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Rootsi multimiljonär julgustas Eesti ettevõtjaid

  Eesti kaubandus-tööstuskoja kutsel neljapäeval Tallinnas viibinud Rootsi suurima ettevõtete grupi omanik Peter Wallenberg ütles, et Eesti on läbi teinud hämmastavalt kiire majandusliku arengu. Tema sõnul on tähelepanuväärne, et Eestis kui noores iseseisvas riigis on ka ettevõtjad nii vanuselt kui hingelt noored. Noorus on 71aastase Rootsi tööstusmagnaadi sõnul suur voorus.
  Eesti kaubandus-tööstuskoja juhatuse esimees Toomas Luman ütles, et Wallenbergi külaskäik on Eesti ettevõtjatele väga oluline. «See oli märk sellest, et Wallenbergide impeerium on valmis uurima Eesti majandusse investeerimise võimalusi,» rääkis Luman. Tema sõnul suurendab iga välisinvesteering Eesti ettevõtjate arenguvõimalusi.
  Eestis on Wallenbergide suguvõsa esindatud energeetikaseadmete kontserni ABB ja elektroonikafirma Electrolux kaudu. Toomas Luman leidis, et edaspidi võivad Wallenbergid investeerida Eestisse telekommunikatsioonivahendeid tootva firma Ericsson kaudu.
  Peter Wallenberg pidas parimaks hinnanguks Eestile seda, et Eesti on kutsutud esimeses järjekorras ühinemisläbirääkimistele Euroopa Liiduga. Tema sõnul peab Eesti pöörama lähiajal rohkem tähelepanu tänapäevase õigussüsteemi loomisele.
  Wallenberg ütles, et õnneliku tuleviku tagavad vaba ettevõtlus, visa töö ja head ideed. Ta lisas, et ettevõtjad peavad jälgima nende põhimõtete arvesse võtmist poliitikute poolt.
  Wallenberg pani Eesti ettevõtjatele südamele, et nad teavitaksid poliitikuid ja avalikkust Eesti majanduslikku arengut ähvardavatest ohtudest. Ta lubas omalt poolt aktiivselt tegelda Läänemere riikide ärimeeste tippkohtumise korraldamisega jaanuaris, enne samalaadset valitsusjuhtide tippkohtumist Riias.
  Wallenbergi sõnul on Eesti arengutase võrreldes Rootsi või Saksamaaga erinev, kuid Eesti potentsiaal on väga suur. Rootsi suurärimees märkis, et Eesti arengu võtmesõnad on kaubandus ja eksport, sest Eesti oma turg ei ole piisavalt suur, et meelitada ligi investeeringuid. Tema sõnul peavad Eesti ettevõtjad hakkama tegema rohkem pikaajalisi investeeringuid.
  Vastates Eesti ettevõtjate küsimustele, ütles Wallenberg: minu edu saladus seisneb selles, et ma pole kellegi teise raha laenanud. See on tema sõnul ka põhjus, miks ta on jäänud truuks maksumaksjaks Rootsi riigile. Wallenberg kontrollib oma perekonna ettevõtete kaudu 40 protsenti Stockholmi börsist.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Anu Ruul: kestliku innovatsiooni võimalikkusest Maal – kümme sammu maailmalõpust eemale
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
Kaarel Ots: Tallinna börsil seisab ees mitmekordne kasv
Nasdaq Tallinna börsi juht Kaarel Ots teab kuupäeva ja kellaaja täpsusega, millal jõuab Tallinna Börsi indeks 10 000 punktini. Eilse seisuga on indeks 1953 punkti juures.
Nasdaq Tallinna börsi juht Kaarel Ots teab kuupäeva ja kellaaja täpsusega, millal jõuab Tallinna Börsi indeks 10 000 punktini. Eilse seisuga on indeks 1953 punkti juures.
Raadiohitid: ühe Eesti panga juhtimisviga ja uus Tuul Tallinna börsil
Lõppeval nädalal puistasid raadioeetrisse tarkuseteri ettevõtja Indrek Neivelt, kes analüüsis kahe Eesti panga konkurentsi, Swedbank Eesti juht Olavi Lepp, kes rääkis spetsialistist juhiks kujunemisest, ning elektritõukeratta jagamisteenuse Tuul kaasasutaja Kristjan Maruste, kelle sõnul hakkab ettevõte lähiajal Tallinna börsilt kaasama võlakirjadega finantseeringuid.
Lõppeval nädalal puistasid raadioeetrisse tarkuseteri ettevõtja Indrek Neivelt, kes analüüsis kahe Eesti panga konkurentsi, Swedbank Eesti juht Olavi Lepp, kes rääkis spetsialistist juhiks kujunemisest, ning elektritõukeratta jagamisteenuse Tuul kaasasutaja Kristjan Maruste, kelle sõnul hakkab ettevõte lähiajal Tallinna börsilt kaasama võlakirjadega finantseeringuid.
Ossinovski vastane ei jäänud kohtu otsusega rahule
Läti ärimees Ilja Gertšikov, kelle Riia esimese astme kohus jättis ilma kosmeetikatootja Dzintars kaubamärgiõigustest, mille kohus määras Oleg Ossinovski ostetud ettevõttele, on otsuse edasi kaevanud, kirjutab Leta.
Läti ärimees Ilja Gertšikov, kelle Riia esimese astme kohus jättis ilma kosmeetikatootja Dzintars kaubamärgiõigustest, mille kohus määras Oleg Ossinovski ostetud ettevõttele, on otsuse edasi kaevanud, kirjutab Leta.