Artikkel
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Muutused teie valitsemisalas Euroopa Liiduga seoses?

  Loomulikult on seoses sellega palju teha ja meil on ka palju tehtud. Üks küsimus on see, et Euroopa Liit omab ühtset põllumajanduspoliitikat ja see ühtne põllumajanduspoliitika on ka meil vaja ellu viia. Ühtse põllumajanduspoliitika eesmärgid on põllumajanduse produktiivsuse suurendamine, õiglase elustandardi garanteerimine põllumajandusega tegelejatele, turgude stabiliseerimine, toiduainetega varustatuse garanteerimine ja tarbijatele mõistlike hindade tagamine. Kõike seda me püüame ka teha. Ühtne põllumajanduspoliitika kujutab endast kaitsemeetmeid ja toetustepoliitikat. See on üks pool.
  Teine pool puudutab inimese tervist. On standardid ja normid, millele tootmine peab vastama ja millele toode peab oma kvaliteedinõuetelt vastama. See hakkab peale põllult ja farmist ning läheb kuni poeletini välja. Ka siin on meil vaja väga palju ära teha, olgugi et veterinaarvaldkonnas on üht-teist ka juba tehtud.
  Lahendada tuleb administratsiooniga seotud küsimusi, et kas kogu töö suudab ära teha olemasolev administratsioon või tuleb seda suurendada. Alustatud on põllumajandusregistrite loomisega. On vaja, et riigil oleks ülevaade põllumajandusvaldkonnast. Luua tuleb põllukasutusregister, farmiregister, loomade register. Neid registreid on palju.
  Keskkonnaministeeriu-mil seisab sellega seoses ees suur töö, sest keskkonnaasjad on Euroopas kõige rohkem reguleeritud ja keskkond on Euroopas väga väärtustatud ja keskkonnakomponent on iga majandusharu lahutamatu osa. On palju direktiive ja me peame nendega kaasa minema. Me oleme selle protsessi ka juba käivitanud.
  Loomulikult on selleks vaja teha ka suures mahus investeeringuid. Euroopa Liit on üldiselt meie keskkonnainvesteeringuid kõrgelt hinnanud, aga meil tuleb muidugi veel palju investeerida. Me peame puhastama oma asulate reoveed, meil ei ole Euroopa nõuetele vastavat prügimäge.
  Kahtlemata karmistuvad keskkonnaalased nõuded, aga need on kauplemisobjektid. Meie saastemaksud on Euroopa mastaabis väga tagasihoidlikud, sest me ei taha tappa oma noort arenevat majandust.
  Oluline asi meie süsteemis on ka kalandus. Seni oleme olnud põhiliselt ressursi käsitlejad, aga tegelikult on vaja katta veel kala töötlemine, turustamine ja tarbimine. Ma ei ütleks, et see Euroopa Liit oleks vähe bürokratiseeritud süsteem. Meil on aga selged põhimõtted, miks me tahame sinna minna, ja ma usun, et see on väga tähtis otsus. Ma usun, et maamehed ja keskkonnamehed võidavad sinna minekust palju.
 • Hetkel kuum
Tiia Vissak: vabaneme Eesti (majandus)edule ohtlikust keskpärasuse lõksust
Peame maast-madalast toetama originaalsete ideedega inimesi, et ettevõtted ja organisatsioonid ei manduks ja keerulises olukorras vee peale jääks, kirjutab Tartu Ülikooli rahvusvahelise ettevõtluse kaasprofessor Tiia Vissak arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Peame maast-madalast toetama originaalsete ideedega inimesi, et ettevõtted ja organisatsioonid ei manduks ja keerulises olukorras vee peale jääks, kirjutab Tartu Ülikooli rahvusvahelise ettevõtluse kaasprofessor Tiia Vissak arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Föderaalreservi otsus kukutas USA aktsiaturgu
USA peamised aktsiaindeksid langesid kolmapäeval, kui Föderaalreserv tõstis intressimäärasid veerand protsendipunkti võrra.
USA peamised aktsiaindeksid langesid kolmapäeval, kui Föderaalreserv tõstis intressimäärasid veerand protsendipunkti võrra.
Föderaalreservi otsus kukutas USA aktsiaturgu
USA peamised aktsiaindeksid langesid kolmapäeval, kui Föderaalreserv tõstis intressimäärasid veerand protsendipunkti võrra.
USA peamised aktsiaindeksid langesid kolmapäeval, kui Föderaalreserv tõstis intressimäärasid veerand protsendipunkti võrra.
Reaalajas börsiinfo
Jaapani turgu vallutav Võrumaa šokolaaditootja: väikeettevõtjad vajavad toetusi
Võrumaa perefirma Roosiku valmistab šokolaade, mida müüb nii Jaapani kui ka Saudi-araabia ja Ühendemiraatide turule. Tänu EASi ja PRIA toetustele on see laienemine olnud võimalik, lausus ettevõtte üks omanikest Reet Kasekamp.
Võrumaa perefirma Roosiku valmistab šokolaade, mida müüb nii Jaapani kui ka Saudi-araabia ja Ühendemiraatide turule. Tänu EASi ja PRIA toetustele on see laienemine olnud võimalik, lausus ettevõtte üks omanikest Reet Kasekamp.
Tiia Vissak: vabaneme Eesti (majandus)edule ohtlikust keskpärasuse lõksust
Peame maast-madalast toetama originaalsete ideedega inimesi, et ettevõtted ja organisatsioonid ei manduks ja keerulises olukorras vee peale jääks, kirjutab Tartu Ülikooli rahvusvahelise ettevõtluse kaasprofessor Tiia Vissak arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Peame maast-madalast toetama originaalsete ideedega inimesi, et ettevõtted ja organisatsioonid ei manduks ja keerulises olukorras vee peale jääks, kirjutab Tartu Ülikooli rahvusvahelise ettevõtluse kaasprofessor Tiia Vissak arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Homme nägin ma Ukrainat!
Ei pea olema hiromant, et näha, millist potentsiaali ja võimalust pakub Eesti ettevõtetele Ukraina turg; aitame neil võita sõja, toetame Venemaa agressiooni ohvreid ning läbi lõimuva majanduse paraneb ka julgeolek, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Ei pea olema hiromant, et näha, millist potentsiaali ja võimalust pakub Eesti ettevõtetele Ukraina turg; aitame neil võita sõja, toetame Venemaa agressiooni ohvreid ning läbi lõimuva majanduse paraneb ka julgeolek, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Meedialiit kaitses europarlamendis Eesti väljaandjaid Google’i ja Facebooki vastu
Eesti Meediaettevõtete Liidu esindajad esinesid täna Brüsselis Euroopa Parlamendi Renew Europe grupi kuulamisel ettekandega, milles kaitsesid Eesti ajakirjandusväljaandjate huve suurte vahendusplatvormide omavoli vastu.
Eesti Meediaettevõtete Liidu esindajad esinesid täna Brüsselis Euroopa Parlamendi Renew Europe grupi kuulamisel ettekandega, milles kaitsesid Eesti ajakirjandusväljaandjate huve suurte vahendusplatvormide omavoli vastu.
Varsti avatav Baltimaade suurim spordipood hakkab töötajaid otsima Vaata, palju uues poes müüjatele palka pakutakse
Augustis avab spordikaupade jaekett Decathlon Harjumaal Kurnas IKEA kaupluse kõrval Balti suurima spordipoe.
Augustis avab spordikaupade jaekett Decathlon Harjumaal Kurnas IKEA kaupluse kõrval Balti suurima spordipoe.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.