• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  USA ja Vene aktsiad tõusevad

  Läti maaklerid kurtsid, et investorid on asunud börsi boikoteerima. Börsikäive ületas napilt 200 000 latti ning aktsiate hinnad langesid nõudluse puudusel protsendi murdosa võrra. Unibanka langes taas, ehkki varasemas kauplemises jõudis hetkeks isegi positiivsele pinnale. Londonis jäi Unibanka hind muutumatuks. Suuremate langejate seas oli ka Riia laevaremonditehas.
  Ka Leedu börsil jäi kauplemissessioon sündmustevaeseks. Suured pangaaktsiad langesid tugevalt, vedades järsult alla ka põhinimekirja Litin-indeksi. Enim kaubeldi Hermisega (180 000 liti eest). A-nimekiri seevastu tõusis mõne punkti võrra. Lähipäevadel võib mõningast aktiivsust ilmneda vaid börsivälisel turul, arvasid maaklerid üsna üksmeelselt.
  Vene väärtpaberite hinnad tõusid ka teisipäeval, ehkki võrreldes esmaspäevaga veidi tagasihoidlikumalt. RTS-indeks tõusis 3,5%. Kauplemiskäive oli tugev keskmine -- 71 mln dollarit. Tõusu toetas USAst laekunud soodne inflatsiooniinfo. Ka suutis Vene investorite toetus täielikult kompenseerida mõningase välisinvestorite müügisurve. Fookuses olid suured firmad -- Ühendatud Energiasüsteemid ja LUKoil. Lähema perspektiivi suhtes on maaklerid muutunud veidi optimistlikumaks ning arvavad, et tõus sellisel moel võib jätkuda aasta lõpuni, kui mingi erakorraline poliitiline või majandussündmus tasakaalu ei muuda.
  Nädalat alustasid USA aktsiaturud tõusuga. Dow kerkis 85 punkti ning laiemal turul liikusid aktsiad samuti enam kui protsendi üles. Tõusu taga nähti välisraha voolu USA väärtpaberiturgudele, samuti on jõulueelne periood tavapäraselt tugev ning see pani paljusid investoreid olukorda ümber hindama. Kõigest hoolimata langes hommikupoolel Nasdaq ning tehnoloogiaaktsiad püsisid tugeva surve all. Õhtupoolikul hakkasid üksikud suuremad firmad aga tõusma ning Nasdaqi koondindeks lõpetas päeva praktiliselt nulltasemel.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Saksa majandusajakirjanik valimiste eel: taastame Hansa Liidu!
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Sigade hinnad kukkusid Hiinas tagasi maa peale
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Autojuhtide puudus sundis Briti valitsust järele andma
Suurbritannia peaks varsti teatama ajutistest viisadest autovedajatele, et vähendada suurt tööjõupuudust, vahendab Reuters.
Suurbritannia peaks varsti teatama ajutistest viisadest autovedajatele, et vähendada suurt tööjõupuudust, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: Enefiti börsidebüüt, krüptovarad ja mure hariduse pärast
Nädala viimases hommikuprogrammis on fookus paljulubavatel investeerimisideedel ja Eesti haridussüsteemi tulevikul.
Nädala viimases hommikuprogrammis on fookus paljulubavatel investeerimisideedel ja Eesti haridussüsteemi tulevikul.