18. detsember 1997 kell 22:00

Eelistab eestimaist

Pisiettevõtteid, kes end allhankega järjel peavad, on Eestimaal hulgaliselt. Küll aga on allhanketöid seni tehtud rohkem piiritagustele ettevõtetele. Kes toodab Mercedestele iluvõresid, kes Fordile autoklaase jne, jne.

Eesti ettevõtete vaheline allhanketöö on siiski veel vähe levinud. Selles mõttes on väga tervitatav ASi Võru Galvaanika ja ASi Norma vahel sõlmitud leping, mille kohaselt Võru ettevõte hakkab tuleval aastal allhankena tootma Normale autode turvavööde spiraalvedrusid.

Äripäev soovitab teistelgi Eesti suurettevõtetel enam Eestimaal ringi vaadata ja leida endale kohalikke alhankijaid. Tihtipeale tuleb see odavam kui vajaliku detaili tootmine enda ettevõttes või importimine ja on teisest küljest omamoodi regionaalpoliitikagi. Nii lubab seesama allhange luua ääremaale nii vajalikud seitse uut töökohta ja suurendab seal makse maksva Võru Galvaanika senist 1,5 miljoni kroonist aastakäivet ligi 5 miljoni krooni võrra.

Hetkel kuum