• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  USAst üllatuslikud majandusnäitajad

  Eile tähistasid jaapanlased keiser Akihito sünnipäeva, mistõttu pühade-eelne niigi hõre kauplemine valuutaturul muutus peaaegu olematuks. Jeeni kurss liikus kindlalt ülalpool 130 USD/JPY taset, tugev tehniline vastupanupiir kursil 131 jeeni ning keskpankade interventsioonikartus takistasid jeeni edasist langust.
  Jõulud, kui Jaapani majandusreformi uued detailid saavad teatavaks ka avalikkusele, võivad viia dollari kursi jeeni suhtes uutele kõrgustele.
  Esmaspäeval Moody'se ning Standard & Poors'i reitingute alandamine Lõuna-Koreale ning president Kim Dae-jungi negatiivsed märkused riigi finantsolukorra kohta viisid Korea voni kursi uuele rekordmadalale tasemele -- 1995 vonini dollar. Lõuna-Korea presidendi sõnul jätkub riigil valuutavarusid vähem kui päevaks ning ta hoiatas, et pankrot võib saabuda iga päev.
  Saksa marga vastu tundis dollar ennast samuti küllalt kindlalt, liikudes hommikupoole pidevalt ülalpool 1,78 DEMi taset. Pärastlõunal ei suutnud USD siiski taset hoida ning liikus 1,777--1,778 DEMi piirides. Ameerika turgude avanedes langes koguni 1,7749 DEMini (14,199 kroonini).
  USA rahvuslik koguprodukt kasvas kolmandas kvartalis oodatust vähem -- 3,1%. Analüütikud prognoosisid 3,3protsendist majanduskasvu. Suurüllatuse valmistas Wall Streeti analüütikutele kestvuskaupade tellimuste kasv, mis novembris oli 4,8% (prognoositud 0,6 asemel). Teade viis alla nii dollari kui ka aktsiate hinnad. Kas tarbimisbuum on saabumas ka Ühendriikidesse?
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Säästkem energiat taastuvenergiale
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
Valge Maja hoiatab järgmise finantskriisi eest
Valge Maja hoiatas reedel, et Kongressi saamatus suurendada riigivõla piirmäära võib viia majanduse langusesse ja kriitiliste riigiteenuste kärpimiseni, vahendab Reuters.
Valge Maja hoiatas reedel, et Kongressi saamatus suurendada riigivõla piirmäära võib viia majanduse langusesse ja kriitiliste riigiteenuste kärpimiseni, vahendab Reuters.
Venemaal algas AstraZeneca vaktsiini tootmine
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Krüptopüramiidi looja pandi USAs 7,5 aastaks vangi
New Yorgi kohtunik mõistis enam kui sadat investorit kokku 90 miljoni dollariga tüssanud Stefan Qinile 7,5 aastase vanglakaristuse. Noormehe asutatud krüptobörside fond osutus tegelikkuses Ponzi skeemiks.
New Yorgi kohtunik mõistis enam kui sadat investorit kokku 90 miljoni dollariga tüssanud Stefan Qinile 7,5 aastase vanglakaristuse. Noormehe asutatud krüptobörside fond osutus tegelikkuses Ponzi skeemiks.