6. jaanuar 1998 kell 22:00

Börsil valitseb tõusumeeleolu

Kauplemine Tallinna börsil elavnes eile eelmiste päevadega võrreldes veelgi -- börsi ja vabaturu kogukäive tõusis esmakordselt sel aastal üle 100 mln kr, ulatudes registreeritud 902 tehingus 113,11 mln kroonini. Aktsiate hinnad jätkasid elavnenud kauplemises tõusvas joones ja peamiselt pangasektori poolt juhituna lõpetas ÄP indeks eile üleeilsega võrreldes 2,71% kõrgemal, 861,01 punkti tasemel.

Ühtlaselt eduka pangasektori eilne suurim tõusja oli Ühispanga aktsia, kerkis päevaga 8,4% 70,45 kroonile. Ühispanga aktsia tõusu taga nähakse tema suhtelist odavust pangasektori juhtaktsiatega võrreldes. Enimkaubeldud olid eile mõõdukat tõusu näidanud Hoiupanga (32,9 mln kr) ja Hansapanga (30,1 mln kr) aktsia.

Vaatamata pangasektori jätkuvalt jõulisele tõusule suutsid eile arvestatavat huvi äratada ka mõned tööstusaktsiad.

Elevust tekitas turul Rakvere lihakombinaadi uus käibe- ja kasumiprognoos. Rakvere LK ja tema Eesti tütarettevõtted plaanivad 1998. aasta kogukasumiks ligi 42 mln kr. Teade viis aktsia hinna 8,4% üles, 10,3 kroonile. Sõlmiti 27 tehingut kogukäibega 3,55 mln kr.

Hetkel kuum