15. jaanuar 1998 kell 22:00

Arvi Kink saab Victoria hotelli omanikuks

ASi B.V. Hotellid kohtuvaidluses esindanud konsultatsioonifirma LL Groupi jurist Annika Murulaid ei soovinud põhjendada, miks B.V. Hotellid kohtuistungi toimumise päeval üleeile ootamatult otsustas oma edasikaebusest loobuda.

«Ilmselt nad otsustasid selle mängu lõpetada enne, kui kohus selle lõpetab,» kommenteeris A-Ettevõtmise ASi juhatuse esimees Arvi Kink B.V. Hotellide otsust. Tema väitel oli B.V. Hotellide kaebus täiesti põhjendamatu.

B.V. Hotellid kaebas Pärnu linnavalitsuse eelmisel suvel kohtusse erastamisprogrammi puudumise ja nõuetele mitte vastava erastamiskuulutuse tõttu. Pärnu halduskohus jättis kaebuse rahuldamata, kuid B.V. Hotellid esitas apellatsioonkaebuse Tallinna ringkonnakohtule. Esimene istung Tallinna ringkonnakohtus pidi toimuma novembri lõpul, kuid jäi B.V. Hotellide esindaja haigestumise tõttu ära.

Arvi Kink ei olnud eile vaatamata B.V. Hotellide otsusele oma võidus veel kindel. «Ma arvasin, et ma olen hotelliomanik pärast seda, kui linna välja kuulutatud konkurss oli minu võiduga lõppenud, kuid sellest on juba üle poole aasta möödas ja tühjagi ma omanik olen,» lausus ta. «Hotelli omanik olen ma pärast seda, kui vastavad summad on makstud ja kinnistusraamatus on vastav märge.»

Kingi sõnul on asjaolud poole aasta jooksul sedavõrd palju muutunud, et ta ei soovinud Victoriat puudutavate plaanide kohta täpsemalt rääkida. «Mingit moodi on minu suhtumine Victoriasse ja selle pidamisse muutunud,» lausus ta vaid, kuid kinnitas, et projektist ta ei loobu.

A-Ettevõtmise AS võitis eelmisel kevadel Victoria hotelli erastamiskonkursi 3,3 miljoni krooni suuruse pakkumusega. B.V. Hotellid pakkus hotelli eest konkursil 3,2 miljonit krooni.

Hetkel kuum