9. veebruar 1998 kell 22:00

USA aktsiad ikka pidurdamatud

Läti aktsiad liikusid esmaspäeval taas alla ning börsi käive langes märgatavalt. Langust juhtis Unibanka hoolimata panga GDRi tugevnemisest Londonis. Maaklerid prognoosisid nädalaks languse jätkumist. Ainsana eiras trendi Staburadze, mis tõusis kolme santiimi võrra. Investorite huvi tekitas endiselt USA päritolu suurinvestori sissetulek firmasse ning selle võimalikud tagajärjed. Diilerid kasutavad ära vabas ringluses olevate aktsiate väikest hulka ning mängivadki väikesele likviidsusele. Aktsia võib huviorbiidis püsida paremal juhul aprillis toimuva üldkoosolekuni.

Vilniuse börsil puudus ka esmaspäeval kindlam suund. Kauplemises domineerisid suurpangad, Hermis tõusis poole liti võrra. Litin indeks tõusis murdosaliselt. A-nimekirja aktsiad jätkasid aga üle nädala kestnud sujuvat langust.

Eelmisel nädalal täitmata jäänud ostuorderid viisid Vene aktsiate hinnad küll esmaspäeva hommikul üles, kuid päeva kuludes hakkasid hinnad taas langema. Kauplemiskäive oli keskpärane 65 miljonit dollarit. Turg oli taas põhiliselt maaklerite päralt ning kliente oli vähe. Tuleviku suhtes on maaklerite hinnangud lahkuminevad -- osa näevad passiivset turgu ja veidi langevaid hindu, teised usuvad aga investorite taasilmumist, mis peaks hinnad hoidma vähemalt samal tasemel, paremal juhul aga viima mõningase hinnatõusuni.

USA aktsiad liikusid reedel jälle reipalt ülespoole. Juhitud pangandus-ja tehnoloogiaaktsiatest, liikus Dow taas lähemale rekordtasemetele, kuna S&P500 püstitaski uue rekordi 1012,46 punktiga. Turgu ei loksutanud 25 aasta madalaim tööpuudus, palgakulude tõus ega Iraagi kriisi süvenemine. Siiski polnud meeleolu kõigis sektorites roosiline ning Qualcommi otseselt Aasia kriisist tulenevad nõrgad tulemused mõjutasid telekommunikatsiooniaktsiaid.

Hetkel kuum